238X 發表於 2010-8-10 10:08

回復 127# 的帖子

其實本來見到 edhong 兄回應都無所謂,
但你講到咁我唯有繼續。

講真,唔妥人批評而搵人評理無乜問題,
只不過係咁就唔好扮開明,所以我係話
"歡迎批評" 係失言。

另外,我同意 S3BL100 兄提出的問題
需要當事人解畫,但我覺得我地如果有
自己睇法,佢話"無"會有人信嗎?
除非有辦法證明佢無發過 iMsg 既姐,
但呢樣野點做到呢?佢就算挖自己的
發件紀錄,都可以係事先將有關訊息刪除…

(簡單D講,去到呢度我地似乎有少少
迫人食死貓,雖則好難話佢無責任)

da54 發表於 2010-8-10 10:10

回復 130# 的帖子

我好認同 238X 第一點。
其實 admin23 講乜都好,最終判的係 admin22,admin22 先係應該負責的人。
雖然我唔知佢地有乜關係,但係 admin23 又唔係 admin22 上司,點解要聽 admin23 話?
小弟年中都收到唔少其他站務人員用個人身份投訴,但係唔少我都認為無違規,無去處分。

呢個世界無人話中唔中立,人人都有立場 (就算唔理一件事或者唔出聲都係一個立場),
不過如果人地講乜都照單全收,呢樣先係判斷力的最大問題。

不過一邊君子一邊小人,就真係死穴。既然都無法再獲得信任,即係無法有效管治,
咁倒不如早 d 休息一下,享下 italk 上的清福,大家又開心,站方又唔駛咁難做,三贏!

Snoopy@FB8617 發表於 2010-8-10 10:11

原帖由 238X 於 2010-8-10 00:44 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
我睇到呢度有少少頭暈...
你地想佢澄清乜嘢?

一、「有無私下『指示』代理板主罰人」?
如果係咁,咁我又有問題:
你地認為代理板主會有咩誘因要跟從呢個所謂
「指示」?呢度只係一個網,原訴人又唔係站長,
站長又講左無要求人罰 ... 1.都係果句
現時都只係質疑有咁既行為
佢地兩個話冇都冇佢地符
而當睇返10-006睇到佢執著於"一隊人齊心地維持本站運作"
隨時可能係為左該板主出頭亦唔出奇
當然,一齊只係推測
但板友們有此疑問並不出奇

2.笑裡藏刀不等於失言
失言只係講錯野
但唔會有進一步既行動
但CPY就唔同
明顯係陽奉陰為既行為
有咁既態度仲適合作為一個板務人員嗎?

3.又再講多次
該板友對此事愛理不理既態度實有嚴重問題
要左咁多板之後先回應都唔係問題
但點解可以係另一板打左六百幾字既時候
可以話佢自己打篇八百幾字既文可以話自己好忙?
之後,係篇文入面又話住後時間回覆,會繼續回應
結果過左四日一句聲都冇出過
仲要寧願報特見都唔回應
咩態度先?

Snoopy@FB8617 發表於 2010-8-10 10:18

原帖由 238X 於 2010-8-10 10:08 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
其實本來見到 edhong 兄回應都無所謂,
但你講到咁我唯有繼續。

講真,唔妥人批評而搵人評理無乜問題,
只不過係咁就唔好扮開明,所以我係話
"歡迎批評" 係失言。

另外,我同意 S3BL100 兄提出的問題
需要當事人解畫,但我覺得 ... 佢講冇既
我會信
因為lee件事只會有佢地兩個人先知道

本身提出此疑問既時候已經預左有此tricky point
只係環觀下覺得有少少奇怪咁解

EU5472 發表於 2010-8-10 11:31

原帖由 Snoopy@FB8617 於 2010-8-10 10:11 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
又再講多次巴士,鐵路,生活1 j2 U0 G- o' w) C7 r1 e) @$ OU
該板友對此事愛理不理既態度實有嚴重問題巴士,鐵路,生活& z, _# b0 m9 O3 G8 Zf" }) O
要左咁多板之後先回應都唔係問題www.hkitalk.net{& v. }5 t. r6 r
但點解可以係另一板打左六百幾字既時候. W" F6 A3 ]1 n/ ^7 d
可以話佢自己打篇八百幾字既文可以話自己好忙?www.hkitalk.net" P6 M' ^& I4 r+ S
之後,係篇文入面又話住後時間回覆,會繼續回應%
結果過左四日一句聲都冇出過
仲要寧願報特見都唔回應
咩態度先?
覺得自己有理虧,比人捉到痛腳咪唔應囉
應該咁講,佢自命清高,唔希罕同我地呢班平民作解釋

~誰@359~ 發表於 2010-8-10 12:06

原帖由 307 於 2010-8-10 09:15 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
見3ASV359兄講開10-002,
我都想發表點點意見。

我本身對CPY無咩好感,
但係當你見過10-002入邊,
板主解釋處分的內容,
好難會對呢個人唔反感。

所引例子全無關係、
所持理據毫無邏輯,只見威嚇,
亦不見板主真正解釋當初處分 ...
好老實,10-002個辯護真係好有potential做潮文共賞

而另一個原因我相信CPY有從中作梗,係因為由10-002顯露出
CPY好唔鐘意板友對板主作出批評,並會視之係板友仇視站務人員,之後加以整頓
10-002果位朋友都係Z板講完野咁岩到CPY做板主
今次?自己畀人挑戰喎!你地信唔信佢會咁冷靜咁合作地交畀第二個人處理先?;P

真係好可惜10-002 da54兄只係將上訴人同CPY既言論點列,而唔係整份轉貼
否則各位可以自行望下CPY既精彩文筆:handshake

307 發表於 2010-8-12 17:31

我想問問果位「龜縮」的板主,
依家去咗邊?

站方可否認真考慮要求有關板主現身解畫,
否則炒魷?

~誰@359~ 發表於 2010-8-12 22:55

原帖由 307 於 2010-8-12 17:31 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
我想問問果位「龜縮」的板主,
依家去咗邊?

站方可否認真考慮要求有關板主現身解畫,
否則炒魷?
唔知佢係咪想龜縮到冇人記得呢件事呢?
老實講,佢縮,我地真係奈佢唔何

091320906 發表於 2010-8-13 00:34

頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 問:有關admin22將站友id = ATE24停版的決定