hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 690S及694S將在3月20日開辦
開啟左側

[路線消息] 690S及694S將在3月20日開辦

HR1377 發表於 2023-3-14 11:17 來自手機 | 顯示全部樓層

alvinlainh 發表於 2023-3-13 21:05
懷疑係98S抽
因為690隻蛇車比人拉左去操690S
佢本身要order 98S

98S多唔多人搭?

如果多人搭98S 0740嗰班要搵其他字軌做
KG1428 發表於 2023-3-14 12:38 來自手機 | 顯示全部樓層
往中環停長江集團中心,不知有咩玄機呢?
GW5878 發表於 2023-3-14 13:32 | 顯示全部樓層
HR1377 發表於 2023-3-14 11:17
98S多唔多人搭?

如果多人搭98S 0740嗰班要搵其他字軌做

一時時, 視乎當日個 ETA 有冇壞, 係咪準時到, 同埋有冇 98C 係前面食左部分客
如果三者都有利既話茵怡上車果 10 個客左右要企, 但如果三個 condition 唔配合就見過窗口位都唔滿就上觀塘繞道

不過點都好, 98S 呢D寫好哂開車時間既路線, 就算抽走個 Order 都會搵另一架車攝返, 除非已經出左通告調整 98S 班次
所以如果唔加資源做 690S, 最終受害者係全日線係早繁抽走一架車
Ricky403 發表於 2023-3-14 14:02 來自手機 | 顯示全部樓層

KG1428 發表於 2023-3-14 12:38

純粹唔塞車唔行姐
alvinlainh 發表於 2023-3-14 14:18 來自手機 | 顯示全部樓層
GW5878 發表於 2023-3-14 13:32
一時時, 視乎當日個 ETA 有冇壞, 係咪準時到, 同埋有冇 98C 係前面食左部分客
如果三者都有利既話茵怡上 ...

佢碌車都碌到班客怕啦
做690要16-18分鐘先到寶康公園
今日有一個14分鐘到將轉
EX-TL 發表於 2023-3-14 14:18 | 顯示全部樓層
KG1428 發表於 2023-3-14 12:38

唔駛班客由皇后像行番入去, 當係方便左囉!
JX9097 發表於 2023-3-14 14:30 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2023-3-14 14:18
唔駛班客由皇后像行番入去, 當係方便左囉!

但喺海富排隊排到傻
Choi 發表於 2023-3-14 14:38 來自手機 | 顯示全部樓層
JX9097 發表於 2023-3-14 14:30
但喺海富排隊排到傻

跟104行會唔會仲快?
JX9097 發表於 2023-3-14 15:17 | 顯示全部樓層
Choi 發表於 2023-3-14 14:38
跟104行會唔會仲快?

跟104入電車路,停匯豐再跟5X出番交廣可能會好啲

KE7066 發表於 2023-3-14 15:21 來自手機 | 顯示全部樓層

JX9097 發表於 2023-3-14 08:58
出咗通告喇咩?

係囉
咁你又點肯定唔會減 98S 先?
我自己就唔覺得有線要找數 但我睇唔出有嘅話點解唔可以係 98S