hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2014 元朗 RDP 進展報告
開啟左側

[問題] 2014 元朗 RDP 進展報告

da54 發表於 2014-9-23 17:31 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

全文
http://www.districtcouncils.gov. ... gs_doc/ttc/2014/ttc(2014)_079.pdf

重點:
- 68X/268X/968X 重組已實施
- 68X/268X 第二階段重組會係洪水橋第 13 區 PTI 明年落成後實施
- 錦田區重組將於 4/10 實施
- 269A/269P 將會加一班車,另安排巴士繁忙時間在天水圍市中心候命
- 265M 天華路西行美湖居外加站
- 68M 加一車

- 其他天水圍線包括 E34 亦會隨 69M/265M 等重組一併處理,分階段落實重組
- 68E/268B/269B 會分階段落實重組
至於你們信不信?反正我信了
jocosben 發表於 2014-9-23 17:57 | 顯示全部樓層
68E話分階段實行, 但264M仍有爭議, 甘即係分開實行定點?
FBI2 發表於 2014-9-23 19:26 | 顯示全部樓層
估計後天元朗區會仍然未能就4條M達成共識,因為新方案仍然未被地區接受.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
EH2674 發表於 2014-9-23 22:19 | 顯示全部樓層

估唔到265M美湖西行真係會加站,更加估唔到係東行唔加站
P.S.如果B1拉去天北(就算係行天華天恩去天恆而唔停我樓下都好),我唔介意264M變68E,E34元天分家

強人所難,不可一不可再
kuro 發表於 2014-9-23 22:40 | 顯示全部樓層
T-LRT迷 發表於 2014-9-24 23:35 | 顯示全部樓層
其實區議會同運輸處知唔知269M一直用緊細車?
第時天水圍東南早繁靠佢出荃灣葵涌就死得

仲有,天水圍入面,好似唔係好覺天慈既區議員有出過聲咁...
咁大件事、咁多調動,無理由唔出聲喎
T-LRT迷 發表於 2014-9-24 23:37 | 顯示全部樓層

原帖由 kuro 於 23-9-2014 22:40 發表
264M一係分拆2條2味線
一條天水圍直出不經元朗
一條朗市直出,不經錦田
甘會好過什麼269A/P囉

天水圍既人,去青衣,識搭既,都去左欖隧同港鐵
LF5502 發表於 2014-9-25 00:01 | 顯示全部樓層
人力友好當然係被滅聲

原帖由 T-LRT迷 於 2014-9-24 23:35 發表

咁大件事、咁多調動,無理由唔出聲喎 ...
愛護狗疤力量
Lelouch 發表於 2014-9-25 00:01 | 顯示全部樓層
原帖由 T-LRT迷 於 2014-9-24 23:35 發表

果條友淨係識抄RDP架喳
之前RDP出左冇耐, 佢就出橫額話爭取E34不經元朗
呢排又話爭取下街市
下下都爭取爭取, 就係冇見過佢d牙力喇

只係因為另一個候選人係禮義廉, D人先焗住投佢
如果出左個泛民, 佢輸左十世啦
樂仔〞 發表於 2014-9-25 00:02 | 顯示全部樓層

就係知 269M 用緊細車 , 否則 269A 269P 點會出現