hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 觀塘區議會對2015-16 RDP意見
開啟左側

觀塘區議會對2015-16 RDP意見

Gary_B 發表於 2015-4-22 16:17 | 顯示全部樓層

原帖由 ma212223 於 2015-4-22 11:16 發表
啟德果堆全ban都係重點

啟德係九龍城區  
Pendolino 發表於 2015-4-22 16:21 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL100 於 2015-4-22 13:46 發表

同埋呢條友幾年前仲好關心啟德的交通,一知道啟德歸隔離九龍城區就反面

呢位仁兄真係好好笑,連 5M 係咩功能都搞唔清楚,憑咩要 5M 兜埋坪石總站同埋啟麗去「促進地區和諧」,換取其他線可以入啟德? ...
無架喎,唔係自己人,打大交本來就正常
所以我都唔明,明明交通網絡上係難兄難弟,但點解啟德發展區唔係暫屬觀塘,直至啟德基本上完成重建為止?
GA6072 發表於 2015-4-22 17:51 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL100 於 2015-4-22 13:51 發表

乜而家得西貢有政棍,觀塘無?觀塘班議員又真係好熟交通?
淨係計今年,先有禮義廉支部副主席 ban 晒所有啟德交通建議,仲好意思叫啟德 15 座樓的居民出入都要遊花園去「促進和諧」,
再有秀茂坪成班議員集體失憶,先頭兩個月先 ...

西貢區有區議員上開italk架
FBI2 發表於 2015-4-22 18:00 | 顯示全部樓層

原帖由 GA6072 於 2015-4-22 17:51 發表

西貢區有區議員上開italk架

個個區都有議員上ITALK,收料也好,發益也好.
連老運都有高層上ITALK派發膠袋.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
kay 發表於 2015-4-22 20:12 | 顯示全部樓層
其實觀塘區早年RDP都係樣樣ban,寫左既野做唔到
無寫既野就水蛇春浪接浪,呢個區真係古古怪怪
世界很簡單 人類很複雜
kps19862008 發表於 2015-4-22 21:13 | 顯示全部樓層
原帖由 kay 於 2015-4-22 20:12 發表
其實觀塘區早年RDP都係樣樣ban,寫左既野做唔到
無寫既野就水蛇春浪接浪,呢個區真係古古怪怪
不嬲只睇大路份RDP討論既结果係唔會準得晒~一定要睇埋平時定期例會會議先找到些小端倪,例如今年荃灣話開930X,開RDP嗰會既時候夠冇議員反對啦…但之後啲小組會議卻有議員彈出來反對開線,話影響邨巴生意喎....所以最終開唔開得成一樣係未知數,始終明裏暗裏點傾我地只有部份知~並不是全部公開
238X 發表於 2015-4-22 22:10 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 22/4/2015 18:00 發表

老運都有高層上ITALK派發膠袋.

唔知點解,
我第一個諗到以前某位張姓人士,
第二個諗到而家某位自稱小人物嘅人士,
第三個就係阿劉生你。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
gu9434@24 發表於 2015-4-22 23:10 | 顯示全部樓層
原帖由 6516 於 2015-4-22 13:17 發表
佢爭取過d咩? 蛇齋餅粽? 最叻咪成功爭取綠公仔加多2秒鐘
應反唔反, 唔反就走去反
咁多年佢做過咩丫, 遠o既唔講, 連224x減班佢都後知後覺, 就唔好話自己做過野啦
仲話爭取左30年, 咁多年隔離地政署咪又係繼續泊車係到 ...

224x假假地都叫後知後覺

24同15a轉定點??? 聲都沒出過

之後24靠啟德客做起轉雙層..就馬上開成功爭取mode..

佢成功咪爭取到係啟德海濱公園起音樂噴泉lor
6516 發表於 2015-4-22 23:22 | 顯示全部樓層
原帖由 gu9434@24 於 2015-4-22 23:10 發表

224x假假地都叫後知後覺

24同15a轉定點??? 聲都沒出過

之後24靠啟德客做起轉雙層..就馬上開成功爭取mode..

佢成功咪爭取到係啟德海濱公園起音樂噴泉lor ...
咁我又唔係唔贊成減班, 見到15A 24 224X多左時間行而且班次準左, 絕對係好事
我針對o既係 佢竟然減班之後先掛banner話運吉無通知佢
人做區議員你做區議員做到乜都唔知就咪做啦
成日成功爭取d無謂野, 實事又唔見佢做
S3BL100 發表於 2015-4-22 23:36 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 2015-4-22 22:10 發表

唔知點解,
我第一個諗到以前某位張姓人士,
第二個諗到而家某位自稱小人物嘅人士,
第三個就係阿劉生你。

其實你舉的三個,實際上係兩個人

呢班打手走去將政府的三流手段合理化,對其他人的質疑不聞不問,避重就輕,顛倒是非,簡直道德淪喪。

評分

參與人數 3aPower +3 HugeC +12 收起 理由
3AV53 + 1 + 1 座已入
ma212223 + 1 + 10 樓上咁趕住對號入座 :p
siusiupeople + 1 + 1 FF唔駛本, 睬你都生芒果.

查看全部評分

fb.com/scientisthk2usa/