XA2Plus 發表於 2019-1-30 19:24

li1872903 發表於 2019-1-30 18:32
段估唔會好似上年粉嶺公路轉車站咁求其加幾條轉乘優惠掛

比佢搞到我炒曬車,講嘢要再行貨啲:暫時就應該好過粉嶺公路嗰個囉

LN92830 發表於 2019-1-30 19:24

296A/C/D加經調景嶺及將南嘅建議依然冇影:L

053h4 發表於 2019-1-30 19:29

LN92830 發表於 2019-1-30 19:24
296A/D加經調景嶺及將南依然冇影

新巴拉線行新清或796A行山直出一樣無影。

ATEU15 發表於 2019-1-30 19:30

XA2Plus 發表於 2019-1-30 19:24
比佢搞到我炒曬車,講嘢要再行貨啲:暫時就應該好過粉嶺公路嗰個囉

反正都炒左,不如你去f1 ff 下原本有什麼建議好過啦

10598C 發表於 2019-1-30 19:59

九巴唔做野=私下陰乾減班
唔講仲以為九巴撤出左將軍澳...(對某啲地區應該係好事)
但新巴又冇係將軍澳北有咩大搞作

又唔見新巴或九巴對於去旺角、深水埗嘅C線有咩大作為
似係等緊將隧轉車站開
私心希望798A、798B各自全日(後者加經調景嶺),咁就你好我好大家好

98S轉全日飛寶林仍然遙遙無期

相反796P發展方向正確,但最好上返15分鐘一班
而家將軍澳南堆私樓距離地鐵站都一段距離,巴士唔多唔少都有啲優勢

796E唔知而家多唔多人去九龍灣商貿區?
796E加班開回程係好事,起碼唔駛受110氣

0q9w8e 發表於 2019-1-30 20:03

10598C 發表於 2019-1-30 19:59
九巴唔做野=私下陰乾減班
唔講仲以為九巴撤出左將軍澳...(對某啲地區應該係好事)
但新巴又冇係將軍澳北有咩 ...

98S 連改道加班都未搞...

arfung 發表於 2019-1-30 20:28

Phoenix 發表於 2019-1-30 18:22
將北零建議,看來真係要等埋轉車站啟用才有大變。

表面上無建議, 但暗地裏已經私下減班。
大線98C如是,細線如95, 93K等更加不堪想像。

假期95開40分鐘一班都見過。 順利邨道 西行壞車,費事d客呆等,290都截比佢地上。

10598C 發表於 2019-1-30 20:40

0q9w8e 發表於 2019-1-30 20:03
98S 連改道加班都未搞...

點止
一堆2018年第三季要搞嘅野都未有
98A特班改動、95開短特、291P

係好彩690、690P未減班...

10598C 發表於 2019-1-30 20:44

BTW 92R土瓜灣起走線應該係跟5A而非5號
咁行法完全食唔到尖沙咀正中心位置...
行個彌敦道或者漆咸道南都好吖

B.B.B. 發表於 2019-1-30 21:03

10598C 發表於 2019-1-30 20:44
BTW 92R土瓜灣起走線應該係跟5A而非5號
咁行法完全食唔到尖沙咀正中心位置...
行個彌敦道或者漆咸道南都好 ...

唔知會唔會好多人行完山著住條現代褲去尖沙咀旺角食晚飯呢
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 2019-2020 年度西貢區巴士路線計劃