GW5878 發表於 2019-2-10 00:24

kmb71k 發表於 2019-2-9 20:33
新巴有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊
真係 Sorry ,係新蒲崗搭 98C 爬山真係慢貴疏兜過 796C/X 係尚德落車行過去 :lol
厹司過主就真

GU9338 發表於 2019-2-10 00:33

真係 Sorry ,係新蒲崗搭 98C 爬山真係慢貴疏兜過 796C/X 係尚德落車行過去
厹司過主就真
...

唔鐘意搭 98C 有 27 轉 91M
再唔係近采頤嘅直接係彩虹道上 91M 仲得
何必要難為自己對腳

唔係要撐 98C
不過見住你好似怨婦係度重覆日呻夜呻,我都覺得好 sorry

leo_ku 發表於 2019-2-10 00:36

真係 Sorry ,係新蒲崗搭 98C 爬山真係慢貴疏兜過 796C/X 係尚德落車行過去
厹司過主就真
...

多餘,新蒲崗景泰街有297, 又有102小巴,你check 下先講呀。

10598C 發表於 2019-2-10 00:39

厹司過主就真
...

咁你去搭新巴啦 Bye!

hadboy5 發表於 2019-2-10 00:50

厹司過主就真
...

咁閣下次次點題成屎係咪應該過主呀!無人拎支槍指住你搭,但呢種個個都要睇住你點題成屎,又唔見你過主,你覺得差咪拉大隊抵製佢等佢摺埋囉!客少嫌兜巴士自然會做野啦!搵尚德去同一個總站區比,對於日出康城796c/x兩線都兜到喊啦又唔見你叫佢地過主

poondriver 發表於 2019-2-10 08:45

fleetline 發表於 2019-2-9 23:02
其實比新巴做將北去九龍區線,
九巴做將南去九龍區線,
對整個社區確實有好處.

以新巴響將南咁畫線法
新巴做將北應該會連297 98D 都踢晒上山 98C仲可能畫埋落秀茂坪道唔行繞道

九巴就應該好D 唔會畫條796P咁既垃圾出來;P

fleetline 發表於 2019-2-10 11:59

poondriver 發表於 2019-2-10 08:45
以新巴響將南咁畫線法
新巴做將北應該會連297 98D 都踢晒上山 98C仲可能畫埋落秀茂坪道唔行繞道

新巴將南畫得咁樣衰都係因為佢想搶九巴尚德客,

只係佢自己唔知點解冇諗過條線兜成咁頭站既人根本唔會坐,
咪搞到好似而家咁客量升幅遠不及人口升幅.

成條796P根本就係睇住296D去打,
不過296D條數本身又唔係特別靚,
比你搶多兩搶, 人地就搞到賺變蝕,
自己果條就因為用既成本更高, 收費更低, 蝕得仲甘,
佢要搶就走去攞796P資源去開條荃灣線好過.

poondriver 發表於 2019-2-10 12:51

fleetline 發表於 2019-2-10 11:59
新巴將南畫得咁樣衰都係因為佢想搶九巴尚德客,

只係佢自己唔知點解冇諗過條線兜成咁頭站既人根本唔會坐, ...

所以比佢做將北 一樣會畫到上山 搶人地觀塘客;P

吉車遊街 發表於 2019-2-10 13:18

到新巴啲線兜個陣咪又叫返九巴做;P
條友唔坑口直接上隧道唔安落

3AV53 發表於 2019-2-10 15:10

的士走線由明德至將軍澳道 4.1公里
98C由明德至將軍澳道 8.5公里
98S由明德至將軍澳道   7.2公里

的士走線由清半至將軍澳道 4公里
796P由清半至將軍澳道 8.2公里
796X由清半至將軍澳道 7.8公里

咁都要吹奏新巴,我真係笑而不語。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
查看完整版本: 2019-2020 年度西貢區巴士路線計劃