MyTiF 發表於 2019-2-3 00:45

leungky0528 發表於 2019-2-3 00:36
你保證呢方面人地橙公司未曾阻截紅公司提升服務先好講

橙公司唔比紅公司提升服務係另一件事,但本身98S 定線都係趕客,如果係多人搭既橙公司想阻止都阻止唔到。

GW5878 發表於 2019-2-3 23:15

好一間厹司自我覺得將北無野要改,反正都會票用埋政府資助之後一程可低見$9.4甚至更低,就一於睇坑寶巴士線全軍覆沒既一日,特別係 98C 290 系呢兩條又貴又兜既漢奸線;P

10598C 發表於 2019-2-3 23:20

GW5878 發表於 2019-2-3 23:15
好一間厹司自我覺得將北無野要改,反正都會票用埋政府資助之後一程可低見$9.4甚至更低,就一於睇坑寶巴士線 ...

期待98D都一齊全軍覆沒

LN92830 發表於 2019-2-9 18:07

將796C/E/P/X線唔經將軍澳(南)同調景嶺, 比九巴「發揚光大」;P

GW5878 發表於 2019-2-9 20:09

將796C/E/P/X線唔經將軍澳(南)同調景嶺, 比九巴「發揚光大」
厹司有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊應該即時行政指令取消 98A 98C 然後開辦 793A (寶林-觀塘 經坑口及將隧) 793C (寶林-美孚 經坑口及將隧)。

kmb71k 發表於 2019-2-9 20:33

厹司有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊應該即時行政指令取消 98A 98C 然後開辦 793A (寶林-觀塘 經坑口及將隧) 793 ...

新巴有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊

leo_ku 發表於 2019-2-9 20:43

厹司有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊應該即時行政指令取消 98A 98C 然後開辦 793A (寶林-觀塘 經坑口及將隧) 793 ...

過主la 你,新年流流亂講野搏比人開年?

hadboy5 發表於 2019-2-9 21:11

kmb71k 發表於 2019-2-9 20:33
新巴有邊樣好?慢兜疏兜樣樣齊

你講漏左,692最好:lol

fleetline 發表於 2019-2-9 23:02

將796C/E/P/X線唔經將軍澳(南)同調景嶺, 比九巴「發揚光大」

其實比新巴做將北去九龍區線,
九巴做將南去九龍區線,
對整個社區確實有好處.

LN92830 發表於 2019-2-9 23:04

avianwind 發表於 2019-1-31 12:30
反轉來看

朝早去旺角、深水;下繁去觀塘、將軍澳唔怕會無客

不如比九巴嘅296A來往觀塘道加經調景嶺, 寶邑路同環保大道.
等九巴可以食新巴死貓吖嘛;P
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: 2019-2020 年度西貢區巴士路線計劃