直角=1507 發表於 2020-7-13 18:29

Snoopy@FB8617 發表於 2020-7-13 18:35

直角=1507 發表於 2020-7-13 18:26
42C改經美孚,荃灣路
40行青山上路

己所不欲must施於人?

直角=1507 發表於 2020-7-13 18:40

3BL1 發表於 2020-7-13 18:51

有問題就提出

美孚上落車既人咪又係要我陪佢塞

咁搭40班客唔可以塞美孚,但42C班客就有資格塞美孚?

咁不如所有大西北嘅X線都唔好經美孚啦!

paul2357paul 發表於 2020-7-13 19:06

KW2523 發表於 2020-7-13 18:19
從來問題都唔係40美孚客量,而係由一條做緊本身好大需求嘅荃灣市+大連排嘅線去兜,所以要由第二條線取代40做 ...

九巴肯開多條12X先至好講,
無論荔景山美孚上落老龍還是四小龍美孚上落老龍。

chak 發表於 2020-7-13 19:24

美孚需要有龍翔道特快往返九龍東,方便美孚居民上班,而且唔經美孚所節省嘅時間亦唔會多,我相信不論邊個主要區議會(荃灣,葵青,深水埗,黃大仙,觀塘),都希望維持現時走線,更有現任深水埗區議員曾經係街上表明反對40不經美孚

WongKinYat_WKY 發表於 2020-7-13 19:27

有問題就提出

美孚上落車既人咪又係要我陪佢塞

即係唔係青衣就要塞美孚就因為你架40,咁你都幾自私喎, 40號原本未改快就經美孚,所以停美孚有咩問題? 42c本來就唔經美孚,仲要佢停? 你嫌42c唔夠兜呀?

paul2357paul 發表於 2020-7-13 19:44

WongKinYat_WKY 發表於 2020-7-13 19:27
即係唔係青衣就要塞美孚就因為你架40,咁你都幾自私喎, 40號原本未改快就經美孚,所以停美孚有咩問題?...

42C兜埋美孚盡趕青衣客令X42C全日,
與86C死塞青山道及歌和老街趕客上286C性質相若,都係太過夾硬黎。

直角=1507 發表於 2020-7-13 19:47

直角=1507 發表於 2020-7-13 19:55

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 要求40號巴士不停美孚,縮短行車時間