s20131417 發表於 2020-7-28 21:13

青衣區線王 花落誰家?

個人認為42C最值,
即使青衣區內迂迴,
但都一樣吸引到大把青衣客坐,
甚至繁時大排長龍…

而且係唯一來往青衣 同 荃灣/大窩口路線,
應該嗰邊到應該吸到一班客…

歡迎討論,
如果有其他建議亦歡迎提出。

WongKinYat_WKY 發表於 2020-7-28 22:02

42A?42c係接近飽和, 但係唔係好受青衣人歡迎,佢哋只不過係迫住坐, 加上佢密

AV296 發表於 2020-7-28 22:04

首先「青衣區線王」點定?例如,主要客源唔喺青衣嘅49X計唔計?

WN4156 發表於 2020-7-28 22:10

42C,因為此線全日任何時間都客似雲來。42A客量都多,但客源比較集中在繁忙時間,晨早往青衣及9時後往佐敦的客量只屬一般。

WN4156 發表於 2020-7-28 22:11

42C,因為此線全日任何時間都客似雲來。42A客量都多,但客源比較集中在繁忙時間,晨早往青衣及9時後往佐敦的客量只屬一般。

KW2523 發表於 2020-7-28 22:22

44都好勁,41A改特快個po有指長安特可以一站打爆
當然營收計,一條收6.4嘅線應該三甲不入

WongKinYat_WKY 發表於 2020-7-28 22:24

當然營收計,一條收6.4嘅線應該三甲不入 ...

冇42c咁勁

ATENU364TC196 發表於 2020-7-28 22:26

當然營收計,一條收6.4嘅線應該三甲不入 ...

44依家越做越頹,因為行車時間越嚟越長,趕走晒啲客,長安特依家都打唔爆

KU1391 發表於 2020-7-28 22:29

WN4156 發表於 2020-7-28 22:10
42C,因為此線全日任何時間都客似雲來。42A客量都多,但客源比較集中在繁忙時間,晨早往青衣及9時後往佐敦 ...

42A 係3點幾-5點出九龍3點幾-11點番青衣都爆
星期六日10點半前12-2出九龍都爆

KU1391 發表於 2020-7-28 22:30

ATENU364TC196 發表於 2020-7-28 22:26
44依家越做越頹,因為行車時間越嚟越長,趕走晒啲客,長安特依家都打唔爆
...

去到深水埗之後就耐了
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 青衣區線王 花落誰家?