Kj2052 發表於 2021-7-15 23:38

3bx 發表於 2021-7-15 22:44
98早繁有時連牛頭角都可以上到頂閘,轉車站客好多都俾九巴趕走晒,有些被迫搭貴車797 ...

98早繁應該official加至10分鐘一班

JX9097 發表於 2021-7-15 23:39

Ricky403 發表於 2021-7-15 23:37
可能係唔同日子

咁仲奇怪
呢期690P其實係多咗人坐
(我喺寶林站上車)
估算到站嘅時候大約比以前多咗十零個人
而轉車站就日日都會有5個人左右上車

GW5878 發表於 2021-7-15 23:56

連被康翠不斷追擊嘅 98D 特座上率都好過呢兩條線,
呢個 Post 應該唔會有康翠人係度講埋啲人生哲理;P

Sh2747 發表於 2021-7-16 12:52

閉門造車?

tommy14D 發表於 2021-7-16 13:26

JX9097 發表於 2021-7-15 23:36
690P個數係點計出嚟
以我朝朝搭佢計
過寶康花園之後,轉車站同藍田三個站都係有上冇落(啟田可以上到廿人) ...

次次朝早搭車經過都見690 694係最多人等,反而798好少,而啟田見到690坐滿過海

tommy14D 發表於 2021-7-16 13:27

li1872903 發表於 2021-7-15 22:22
仲有最奇怪係九龍方向每日平均得300人用,肯定冇計到直接響呢個站落車既人,有時見98都落左十幾人,有啲 ...

正常,秀茂坪冇車去康城,唔通上安達坐290X咩

JX9097 發表於 2021-7-16 13:39

tommy14D 發表於 2021-7-16 13:26
次次朝早搭車經過都見690 694係最多人等,反而798好少,而啟田見到690坐滿過海 ...

798少人等好正常因為本身有88X

LN92830 發表於 2021-7-16 14:00

我認為797及98有必要加班, 以增加客源:) :

1. 797來回應該加經坑口及寶琳以換取798來回直上環保大道
2. 98來回應該加經將軍澳南及調景嶺

neoplan720p 發表於 2021-7-16 14:12

講真,
一個中一學生,都知道運吉做既實驗、調查,完全談唔上「科學化」可言。

一、調查地點唔同,得出黎既結果已經可以好唔同。
二、調查日期、時間、時段長度等等,如果有所唔同,已經唔作得準。

li1872903 發表於 2021-7-16 14:18

JX9097 發表於 2021-7-16 13:39
798少人等好正常因為本身有88X
你係咪想講88,88X半個鐘一班正常朝早趕返工都唔會搭佢加上大循環eta完全唔準
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 九巴98平均載客率由9%增長至26%