yc_king 發表於 2021-8-22 18:34

城巴於荔枝角道設立79X站牌 及 站位資訊

據今日所見
城巴已經喺79X九龍大部分原先冇種柱嘅巴士站種咗柱
而蔬菜統營處、HKIVE黃克競同麗翠苑就掛埋站牌

而巴士站編號係
3685A
蔬菜統營處,荔枝角道
Vegetable Marketing Organization, Lai Chi Kok Road

3686A
麗翠苑,荔枝角道
Lai Tsui Court, Lai Chi Kok Road

3687A(皇后山方向)
香港專業教育學院(黃克競分校),荔枝角道
HKIVE (Haking Wong), Lai Chi Kok Road

3688A(深旺道方向)
香港專業教育學院(黃克競分校),荔枝角道
HKIVE (Haking Wong), Lai Chi Kok Road

地方命名:
79X九龍方向:長沙灣(西)
Cheung Sha Wan (W)
79X新界方向:粉嶺(皇后山)
Fanling (Queen's Hill)

GW5878 發表於 2021-8-22 19:15

冇“此路線只於部分時間提供服務”,會唔會有玄機?

nickk 發表於 2021-8-22 19:20

GW5878 發表於 2021-8-22 19:15
冇“此路線只於部分時間提供服務”,會唔會有玄機?

傳聞西九線全日,東九同過海線只做兩味

Kj2052 發表於 2021-8-22 19:22

全日拉去聯和墟la

HT408 發表於 2021-8-22 19:24

全日仲要兩邊地區都逆走
多多錢都唔夠蝕喎🤭

VA73@2A 發表於 2021-8-22 19:28

宜家唔係話唔俾一開波就玩全日?

真係發窮惡就乜都得

JCTK 發表於 2021-8-22 19:32

啲站位靚到呢, 鬼影都冇隻

nickk 發表於 2021-8-22 19:33

HT408 發表於 2021-8-22 19:24
全日仲要兩邊地區都逆走
多多錢都唔夠蝕喎🤭

但旺角返皇后山超快

yc_king 發表於 2021-8-22 19:44

我諗專做旺角客?

LN9267 發表於 2021-8-22 19:52

我估計巴士公司的部署是這條79X與新巴西九龍路線做協同效應,擴大服務範圍方便乘客,例如方便北區人去石硤尾、大坑東、九龍塘。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 城巴於荔枝角道設立79X站牌 及 站位資訊