szeto993 發表於 2021-9-29 11:47

ky927 發表於 2021-9-29 11:37
新田圍落大圍要$4.4 但係俾多$1 可以出九龍塘🤣🤣🤣

282 先至$4.1

區老淨係想要架正正經經落大圍站嘅車,見到減咗$1嘅281仲唔拉banner成功爭取咩

eric278 發表於 2021-9-29 11:48

ky927 發表於 2021-9-29 11:47
架281又唔係密過人,唔cut都cut左281M,我真係情願82K/87B搞雙向分段俾人落大圍算,連個架車都慳埋。

話時 ...

RPP原建議已增設87B新田圍至隆亨之雙向分段

Snoopy@FB8617 發表於 2021-9-29 11:53

ky927 發表於 2021-9-29 11:47
架281又唔係密過人,唔cut都cut左281M,我真係情願82K/87B搞雙向分段俾人落大圍算,連個架車都慳埋。

話時 ...

佢肯加車落82K就話je
兩條線都唔係密既就算數啦

ATSE40 發表於 2021-9-29 11:59

szeto993 發表於 2021-9-29 11:47
區老淨係想要架正正經經落大圍站嘅車,見到減咗$1嘅281仲唔拉banner成功爭取咩 ...

印象中區佬都有爭取 281 同 282 同價,不過當然係唔成功

E500facelift 發表於 2021-9-29 12:01

最好281延長到美田食埋條 82B,另外建議281開 10分鐘一班同派單層,建議85B延長到新田圍食埋條281M

jocosben 發表於 2021-9-29 12:10

E500facelift 發表於 2021-9-29 12:01
最好281延長到美田食埋條 82B,另外建議281開 10分鐘一班同派單層,建議85B延長到新田圍食埋條281M ...

82B之前改番做繁時4班盤數慳番好多,281係全日線,延長去四美無著數可言

Kj2052 發表於 2021-9-29 12:11

281改綠小好過la
之後加87b班

eric278 發表於 2021-9-29 12:13

Kj2052 發表於 2021-9-29 12:11
281改綠小好過la
之後加87b班

改綠小的話,有冇營辦商肯接手都成問題
刊憲招標又要等至少半年才開到線

kay 發表於 2021-9-29 12:16

原先大圍站服務係想搵82K搞
但82K大流水斬唔到
281M又廢到無輪先搞281M

不過當年281M好似建議縮去顯徑
今次建議顯徑少左條線

ccchhhuuunnn 發表於 2021-9-29 12:20

ATSE40 發表於 2021-9-29 11:59
印象中區佬都有爭取 281 同 282 同價,不過當然係唔成功

有見過爭取281/282合併;P
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 九巴 281M 縮短服務時間, 並開辦 281