ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 11:14

天空之神 發表於 2021-12-5 10:22
景峰徑已經塞到爆彩好無仲塞車落去

合併路口自然可以劃出獨立綫(兩條綫一條青公直去一條轉入景峰徑)同獨立燈號,增加出入景峰徑時間比例

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 11:17

he_01 發表於 2021-12-5 10:57
本身我咁講純粹見北行有獨立綫同燈號
南行就會好似你咁講得返單線 一係就睇下南行鏟起部份樹睇下比唔比到 ...

個位連安全島都有樹
起碼斬3-4棵樹加嚮北行行人路偷位先夠

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 11:24

Del

天空之神 發表於 2021-12-5 11:39

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 11:14
合併路口自然可以劃出獨立綫(兩條綫一條青公直去一條轉入景峰徑)同獨立燈號,增加出入景峰徑時間比例 ...

Ban 左 9 世啦三線方案,根本行人路都唔夠擺

早 20 年前景新臺已經拎過出黎

仲有拆濾水廠駁通嶺大方案都 ban 左

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 11:54

天空之神 發表於 2021-12-5 11:39
Ban 左 9 世啦三線方案,根本行人路都唔夠擺

早 20 年前景新臺已經拎過出黎

所以維持兩綫又要獨立轉左的話,要封埋新墟徑路口先有用。或者好似上面咁講,直頭唔畀南行轉左,要入井財街出黎由北行轉入

ricky 發表於 2021-12-6 16:38

幾時出通告改動?

andy92 發表於 2021-12-6 17:35

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-5 10:38
樓上講K51轉左,不過而家講緊出九龍,所以其實唔關事
講返轉左,窄轉闊應該唔係太難,最多都係越綫,反正 ...

其實係想講井財街臨到燈位前果個左彎

無論 K51 定以前 67X 都必經再轉出青公

不過樓上話當年行到 ATE 就應該無問題

ccchhhuuunnn 發表於 2021-12-6 19:21

andy92 發表於 2021-12-6 17:35
其實係想講井財街臨到燈位前果個左彎

無論 K51 定以前 67X 都必經再轉出青公

咁67M行過曬3AV/3AD/ATR/3ASV/AMN/AP咁滯,只係12.8就真係未行過

arfung 發表於 2021-12-7 11:33

新62X平日要九點幾先有車,上繁兆康景峰紅橋只能繼續用258A/P/267X。

258P頭班車太多人既問題最近似嚴重左,睇左幾日,景峰已經近頂閘(疏落地),全程要企很不吸引。
當然九巴就賺到盡啦。屯馬線直達鑽石山後還以為258P會跌客,但呢排感覺不跌反升。

lsc04d11 發表於 2021-12-8 19:42

認真 今晚屯轉條巴士隊排左4,50架車 好彩62X不停轉車站點解放工唔可以有62P? 或者將258P加密至15分鐘一班?
頁: 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29
查看完整版本: 九巴62P, 62X, 259D消息