ricky 發表於 2021-12-8 20:01

arfung 發表於 2021-12-7 11:33
新62X平日要九點幾先有車,上繁兆康景峰紅橋只能繼續用258A/P/267X。

258P頭班車太多人既問題最近似嚴重左 ...

258P沿途的地方仍好多都唔近屯馬線。

GD1570 發表於 2021-12-8 20:49

lsc04d11 發表於 2021-12-8 19:42
認真 今晚屯轉條巴士隊排左4,50架車 好彩62X不停轉車站點解放工唔可以有62P? 或者將258P加密至15分鐘一 ...

今晚屯公大塞,咁排法真係無計。

lsc04d11 發表於 2021-12-9 07:57

GD1570 發表於 2021-12-8 20:49
今晚屯公大塞,咁排法真係無計。
唔塞都排十幾架 塞就排四五十架
真心冇乜so

261X可以有小巴公司嘈
其實62X呢個case都可以嘈 因為聽到唔少客都係豐景園落轉小巴返屯碼 (258P就聽到有人介紹屯官轉K52)
我係唔明 搭呢兩架貪唔入轉車站 但轉K52真係會快得過原本搭259D咩? 講到尾呢堆客通常係九龍灣彩虹等(有位坐既)車等得耐而被迫上62X,258P....

推埋62X入轉車站 就259D,258D,62X上落時間一齊dump慢

琴晚個case係我搭1847喺牛頭角站上既62X 飛轉車站時可以見到1820科學園開既263A

btw今朝返工架62X早左5分鐘開 而下一班正常 係咪預演緊62P時間表?

arfung 發表於 2021-12-9 09:48

lsc04d11 發表於 2021-12-9 07:57
唔塞都排十幾架 塞就排四五十架
真心冇乜so

公司大方向要善用佢地覺得近乎「萬能」既轉車站,睇見新62X,改道後既259E全部要入去,連P960都要陪塞執客就知道。
所以58X某程度上是屯公3站和良建區的一道清泉。

我唔記得遲d早繁特車62P會否入屯轉?

下繁,似乎258P/267X會黎得更珍貴。
但258P原罪是經屯門的洪水橋路線,參考63X/68A的走數例子,在62X延到兆康南之後,似乎較難再大幅改善服務(例如30分變20分或稍拉長服務時間之類)。
反而期望267X因近54區而有空間重組和加班仲實際。不過估計要睇定左新62X情況再執。

FBI2 發表於 2021-12-10 21:34

如無意外會成功於12月19日起實施

he_01 發表於 2021-12-10 21:41

免費搭車迎接62X全日 xD

HR1377 發表於 2021-12-10 21:57

觀塘、屯門DC 20多年前一直爭取62X最終實現 ;P

FBI2 發表於 2021-12-10 22:02

HR1377 發表於 2021-12-10 21:57
觀塘、屯門DC 20多年前一直爭取62X最終實現[/曲]

等左34年

FBI2 發表於 2021-12-14 11:08

聽聞最快明天有彩色紙俾大家拎

he_01 發表於 2021-12-14 11:31

FBI2 發表於 2021-12-14 11:08
聽聞最快明天有彩色紙俾大家拎

見到沿線陸續換緊站牌
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: 九巴62P, 62X, 259D消息