Sita1004-1017 發表於 2022-4-8 19:47

城巴E21服務調整

往機場方向開到下午二點,返下午更嘅終於有返車搭

但E11擅自提早咗20分鐘尾班車仲未還原
Check左除E21外,其他E線及S52/S56未有任何改動

下圖由 hkitalk.media 小編加上

UA2892 發表於 2022-4-8 20:24

AE367 發表於 2022-4-8 21:27

俾機場班人吵到咁,仲唔加返班咩。;P

Sita1004-1017 發表於 2022-4-8 21:44

UA2892 發表於 2022-4-8 20:24
成個專利二係咪要重新招標?樣衰過龍運
E23依家竟然仲樣衰過E11系,佢個客量未至於要去到60分鐘一班囉,不過出奇地E21新開返嘅時間竟然唔使60

屎水仲唔恢復返嘅話倒走咗嗰啲客以後都唔會返轉頭

WR309 發表於 2022-4-10 00:18

Sita1004-1017 發表於 2022-4-8 21:44
E23依家竟然仲樣衰過E11系,佢個客量未至於要去到60分鐘一班囉,不過出奇地E21新開返嘅時間竟然唔使60

屎 ...

根本係有客,佢開 30 都最少有半車人,
問題係喺佢認為價錢牌太平掛
講真屎水仲唔快加班,客就一倒冇回頭

八達通數據最少已顯示大西北線客數冇顯著回升,
自己攞嚟

Sita1004-1017 發表於 2022-4-10 09:29

講真屎水仲唔快加班,客就一倒冇回頭 ...

E23都叫平?佢d線全部有幾兜就幾兜

KU_7002 發表於 2022-4-10 10:51

講真屎水仲唔快加班,客就一倒冇回頭 ...

定港島班客仲WFH?

ccicoltd 發表於 2022-4-10 12:13

KU_7002 發表於 2022-4-10 10:51
定港島班客仲WFH?

WFH 有機會回不到頭,一星期五天返辦公室,跟一星期常規返三天,後者已經代表 40% 即時跌幅。

JX9097 發表於 2022-4-10 17:18

ccicoltd 發表於 2022-4-10 12:13
WFH 有機會回不到頭,一星期五天返辦公室,跟一星期常規返三天,後者已經代表 40% 即時跌幅。

...

依家都有唔少公司唔再1人1位,而係2-3人1位相信未來個trend都會係咁
即係到時唔係人人都會每日搭車返工

ccicoltd 發表於 2022-4-10 18:03

JX9097 發表於 2022-4-10 17:18
依家都有唔少公司唔再1人1位,而係2-3人1位相信未來個trend都會係咁
即係到時唔係人人都會每日搭車返工
...

我去年起已是這樣。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 城巴E21服務調整