214P_world 發表於 2022-4-17 02:48

WN4156 發表於 2022-4-16 17:56
從以前巴士路線十分頻密來看,可見各巴服務日日退步

加上以前未有ETA 班次當時密D

214P_world 發表於 2022-4-17 02:49

Anonymous 發表於 2022-4-16 18:18
當年都未有咁多鐵路起好,仲有當年巴士興大流水。
宜家又拆線又有鐵甚至多咗優質轉乘方案,減班都在所難免 ...

大流水嘅潮流到而家都未停😂 不過依家嘅鐵路網廣闊咗

214P_world 發表於 2022-4-17 02:51

EX-TL 發表於 2022-4-16 18:50
98-99年RDP仲有97年嘅嘢, 呢份應該係draft, 大角咀線改動表述都有幾種, 的確奇怪.

不過入面有啲嘢真係未 ...

98D 因尚德邨加班,會否當初打算服務埋尚德?
不過 296D 繁忙時間玩起咗,全日服務後就唔關 98D 事了

214P_world 發表於 2022-4-17 02:51

asv98.kw131 發表於 2022-4-16 16:37
694 都係九巴建議開然後畀咗新巴做

雖然 694 東區轉巴士唔平,但九巴做可能冇優惠

214P_world 發表於 2022-4-17 02:53

tommy14D 發表於 2022-4-16 14:57
順利已經有N619過海,秀茂坪得條擦邊N691
秀茂坪有通宵小巴19S,上秀一帶N691有站,特別日子有N601,只可惜N691啱啱停唔到

PC2625 發表於 2022-4-17 02:56

Choi 發表於 2022-4-16 16:01
912開得成只會變另一條917
話時話,有冇版友搭過917?

當時在灣仔收工間中有搭 (如去旺角), 往九龍方向雖經大道東但客量一般, 主要客倉在中上環, 到太子前已一大半乘客下了車 !

Choi 發表於 2022-4-17 03:38

PC2625 發表於 2022-4-17 02:56
當時在灣仔收工間中有搭 (如去旺角), 往九龍方向雖經大道東但客量一般, 主要客倉在中上環, 到太子前已一 ...

大道東不如搭113培正落車行過去

HJ7480 發表於 2022-4-17 08:31

比較想知點解N203開唔城,如果旺角開應該多d人坐執下紅van雞

jacky03 發表於 2022-4-17 09:48

98D 因尚德邨加班,會否當初打算服務埋尚德?
不過 296D 繁忙時間玩起咗,全日服務後就唔關 98D 事了
...
應該係296D服務返和明苑,跟返個建議走線應該係咁走

km7093@249m 發表於 2022-4-17 10:22

andy92 發表於 2022-4-16 22:57
43 當年有班落葵興芳既轉鐵客

另外好似仲建議過縮到大窩口,連荃灣都無得停

好明顯山上落葵芳會快過落青衣再荔景轉返紅線。
好唔明當年運輸署到底諗緊咩

頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 1998至1999年的九巴路線計劃