eckc 發表於 2022-5-21 22:03

KM8453 發表於 2022-5-21 21:17
天南全日有彌敦道車
天北全日行荔枝角道
265B 區內九龍都兜過 69X

你肯定快過69x?

eckc 發表於 2022-5-21 22:05

KM8453 發表於 2022-5-21 21:17
天南全日有彌敦道車
天北全日行荔枝角道
265B 區內九龍都兜過 69X

仲有265m 269m密過69m好多
265b密過69x好多

eckc 發表於 2022-5-21 22:08

tina 發表於 2022-5-21 21:16
你天瑞想點特快法?

天南甘多年都無得飛荔枝角道

tina 發表於 2022-5-21 22:08

eckc 發表於 2022-5-21 22:02
269x 同69x 對天瑞時間無分別
個269x 同265b就有大分別!

本身呢條線都係for天北嘅

條265B比你哋扯咗落天南,咁咪22年後開返條專門服務天北嘅269X
其實嘉湖北都有份啦,嚴格嚟講係天水圍並非天北

加上你哋去西九都有條269B,唔好講到你哋係孤島

ahken 發表於 2022-5-21 22:09

tina 發表於 2022-5-19 20:19
其實269X係可以行返入天葵路落嘉湖北
反正佢哋都有個慧景軒站
同埋消息人士就話未來會做埋永久巴士站,唔 ...

慧景軒呢個站位幾好,其實某程度上幾似將南富康花園果個站,幾百搭

tina 發表於 2022-5-21 22:09

eckc 發表於 2022-5-21 22:08
天南甘多年都無得飛荔枝角道

咁你哋係旺角打爆架69X,保證有特快路線

ahken 發表於 2022-5-21 22:11

andrewyl 發表於 2022-5-21 10:23
Del.

喺登打士街都已經見到,268x之後,102之前有空格

HJ8388-S7 發表於 2022-5-21 22:14

eckc 發表於 2022-5-21 22:05
仲有265m 269m密過69m好多
265b密過69x好多

265B 做緊大半個天水圍
69X 行嗰5嗰屋苑/邨就上公路
唔密得過69X派架5層巴士都上唔到

265M 要兼顧大量轉乘客先要開到咁密
69M 有咩轉乘客要做?天北元朗有嘅車,天南都有

天北等10年先多269X嗰一兩班車 無乜必要眼紅啦

tina 發表於 2022-5-21 22:23

HJ8388-S7 發表於 2022-5-21 22:14
265B 做緊大半個天水圍
69X 行嗰5嗰屋苑/邨就上公路
唔密得過69X派架5層巴士都上唔到

其實天南去到嘅地區係多過元朗
葵芳站、尖沙咀(非繁)、飛機維修區 呢啲元朗去唔到嘅天南都去到,當然班次另計

HJ8388-S7 發表於 2022-5-21 22:39

tina 發表於 2022-5-21 22:23
其實天南去到嘅地區係多過元朗
葵芳站、尖沙咀(非繁)、飛機維修區 呢啲元朗去唔到嘅天南都去到,當然班次 ...

所以 69X 都仲可以天瑞就總站真係執到
仲可以九龍站位靚到咁
不過狗巴都垃圾嘅
咁多年都冇打算平衡返 265B 69X 兩條線嘅服務範圍
265B 日日頂閘留後
想要快要站位就腳嘅天北客就推上 268X 轉 265M
連帶搞到 265M 進一步爆煲

其實繁忙時間再夾硬推密 265M 真係無乜意義
前車停站上耐咗 後車一陣就追到 啲班次甩晒
要解決 265M 問題應該要搞好啲 69C 269X 分流先有用
當然求其加班落 265M 度對九巴都係好事
冇車冇司機可以收車拉疏班次就算
唔使焗住限時限刻要開 69C 269X
反正天北客排幾耐都係要等
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 九巴269X開辦消息