HJ8388-S7 發表於 2022-5-22 00:21

eckc 發表於 2022-5-22 00:19
係啊
就係想問點解
竟然N269做到點解269x264r 唔得?

因為天耀啲燈好垃圾
冇咩事唔好再放線去天祐苑走

tina 發表於 2022-5-22 00:22

JV1376 發表於 2022-5-22 00:18
嫌69X目前天水圍服務範圍唔夠細仲想整多條?仲要部分服務範圍有個西鐵站係隔離
...

其實69X服務唔近西鐵嘅屋苑得3個

仲VIP過VIP區嘅60X

eckc 發表於 2022-5-22 00:24

tina 發表於 2022-5-22 00:22
其實69X服務唔近西鐵嘅屋苑得3個

仲VIP過VIP區嘅60X

甘269x 265r 問點解唔可以先天北後天南呢

KM8453 發表於 2022-5-22 00:25

HJ8388-S7 發表於 2022-5-22 00:20
好提議 配合埋天水圍直插濕地
葵芳去天北應該快超多 應該吸到客!
起碼疏散到運動場 265M 班客落新線,呢度每班都 20-30 人起跳,足夠騰出空間俾荃灣尾站客上 265M。

依家日日 265M 排長龍企車頂,現 269P 空載,轉車站後各元朗天水圍路線客量不均,完全係資源浪費嘅表現。

tina 發表於 2022-5-22 00:25

eckc 發表於 2022-5-22 00:24
甘269x 265r 問點解唔可以先天北後天南呢

咁點解一定要天南尾站?天北陪兜

你哋多客啲?你哋畀double 車費? 定你地買咗九巴?

tina 發表於 2022-5-22 00:27

KM8453 發表於 2022-5-22 00:25
起碼疏散到運動場 265M 班客落新線,呢度每班都 20-30 人起跳,足夠騰出空間俾荃灣尾站客上 265M。

依家 ...

但諷刺地九巴未收過269P車...

都唔知係九巴特別鍾情269AP定係點

eckc 發表於 2022-5-22 00:31

tina 發表於 2022-5-22 00:25
咁點解一定要天南尾站?天北陪兜

你哋多客啲?你哋畀double 車費? 定你地買咗九巴? ...

你地遠d wor

tina 發表於 2022-5-22 00:33

eckc 發表於 2022-5-22 00:31
你地遠d wor

遠啲就要兜?
咁天南車入埋元朗啦:loveliness:

KM8453 發表於 2022-5-22 00:39

tina 發表於 2022-5-22 00:27
但諷刺地九巴未收過269P車...

都唔知係九巴特別鍾情269AP定係點
做個簡單非科學估計每班人數,269P 同時做葵芳特快同天水圍北特快係非常值得。

265M 原有客:40 人
269M 原有客:20 人
原 69M 轉元朗車客:20 人
新增元朗轉車客:15 人
新增北區轉車客:10 人
—> 保守估計每班車上到 105 人

只要每班車做到呢個客數,架車已經坐滿企人入隧道。(開 20 分鐘一班,實際客量可能更高,平時 265M 開 5 分鐘一班都 20 人係運動場上車)

去到轉車站,原 69M 轉元朗車客 + 新增北區轉車客落車,換批天北一站特快客上車,架車最差都可以坐滿。到陣根本唔會有人走去投訴 265M。

KM8453 發表於 2022-5-22 00:44

tina 發表於 2022-5-22 00:33
遠啲就要兜?
咁天南車入埋元朗啦

呵欠 ;P
建議 269B 269C 恢復途經元朗
轉車咁方便 唔爭在啦
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: 九巴269X開辦消息