EW838 發表於 2022-8-7 18:47

265M又双叒叕收車

12-15時段收到25分鐘一班...

LS1154 發表於 2022-8-7 18:52

你係咪在場先

gu9434@24 發表於 2022-8-7 18:54

逆向南行邊有咁密 ;P

HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:26

而家北行都開緊20分鐘一架,schedule of service 寫 15。不過唔收嗰日就唔係 265M 啦,愈做愈垃圾。平日下繁建明街等 3 架先上到直頭係日常添

tina 發表於 2022-8-7 20:14

gu9434@24 發表於 2022-8-7 18:54
逆向南行邊有咁密

收車方面,九巴又唔係小朋友

KM8453 發表於 2022-8-7 22:05

HJ8388-S7 發表於 2022-8-7 19:26
而家北行都開緊20分鐘一架,schedule of service 寫 15。不過唔收嗰日就唔係 265M 啦,愈做愈垃圾。平日下 ...
某巴以為呢度無人關注?錯,錯,錯啦。人在做,天在看,the world is watching。

今日下午 4 點半,265M 同樣開 20 分鐘一班。顯而易見,今日開 12 時段收到去 15,開 15 時段收到去 20,開 20 時段收到去 25。

其他九巴屯門 / 元朗 / 天水圍路線 ETA 我就唔貼出黎,以免浪費版面。

簡而言之,同一時間,68A 每 15 分鐘一班,68M 每 8 分鐘一班,69M 每 20 分鐘一班,269M 每 10 / 15 分鐘一班,係得 265M 開唔足車。

一次係咁,我尚且當葵芳塞車;兩次係咁,我可以理解車長缺勤嚴重;十次係咁,我懷疑巴士公司有無心做;五十次係咁,我就會質疑運輸署究竟有無有效監察 265M 線營運表現。

Lkopm 發表於 2022-8-7 22:26

終於正常番!

Ricky403 發表於 2022-8-7 22:31

中段收到咁,不如數下有冇鬼車;P

KM8453 發表於 2022-8-7 22:51

Ricky403 發表於 2022-8-7 22:31
中段收到咁,不如數下有冇鬼車
265B 案例,有啲車會走去大欖隧道起載(南行北行都有),又或者天水圍頭站 / 美孚站起載,幾種都見過。

265M 唔清楚,要拜託各位補充補充,我就懷疑係索性「唔開車」。

KM8453 發表於 2022-8-7 22:52

小小提議,將呢度作為定期監察 265M 基地。

呢條線一唔關注,就亂收車,多對眼多對手,可以一齊睇實啲!

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 265M又双叒叕收車