tommy14D 發表於 2022-8-29 03:58

poondriver 發表於 2022-8-28 21:17
聽聞今朝開緊20個時全線得2架車行

見過296A中午開30min添

siuming0213 發表於 2022-8-29 05:37

poondriver 發表於 2022-8-28 21:17
聽聞今朝開緊20個時全線得2架車行

唔塞車正常速度來回可以25分鐘內完成!
而且又星期日得2架車行都無可厚非

Quanta 發表於 2022-8-29 08:33

JX9097 發表於 2022-8-28 16:31
坑口+將軍澳+調景嶺夾一條?
講笑咋下話?
條線未碌完調景嶺,黨鐵都出到觀塘啦

好在九巴運輸署仲有啲正常人,冇人理呢啲垃圾建議

Quanta 發表於 2022-8-29 08:37

3av188 發表於 2022-8-29 03:10
入黎都係放低一句: 一代線皇就咁玩完

想當年2-4分鐘車駁車,係尚德等有坐先上,架架3AV

九巴永遠當轉乘係優惠,唔諗下佢係用嚟吸長途客嘅
東九同將軍澳呢堆接駁線收晒工,結果啲人咪全程鐵囉,邊個同你轉38 40 42C 62X 89 89D 89X 258D 259D 268C 269C 277X etc

Mercer 發表於 2022-8-29 10:25

東九同將軍澳呢堆接駁線收晒工,結果啲人咪全程鐵囉, ...

講厹對轉乘咁唔LIKE, 下次招標建議一蚊都唔比睇下點.轉乘都係你袋之倒程車資, 296A 唔掂, 可能可搭屎水, 或者直接唔介意行少少去地底, 咁就一去冇回頭

296C 用黎做咩大家都知, 只係扮新界線收新貴價既市區四分一特快 (半特快都冇)

Kj2052 發表於 2022-8-29 10:30

其實係
九龍東去新新嗰程先係吸客賺錢
而家咁收車法隨時班人唔會再係觀塘轉

JX9097 發表於 2022-8-29 10:47

九巴應該想尚德人(正確嚟講應該係成個將軍澳)坐290系出彩虹/ 黃大仙轉車
(因為290收得貴啲;彩虹/ 黃大仙落哂轉車客又有一批客塞番滿架車)

JX9097 發表於 2022-8-29 10:47

其實係
而家咁收車法隨時班人唔會再係觀塘轉 ...

收完296A可以轉坐290系

poondriver 發表於 2022-8-29 10:53

其實係
而家咁收車法隨時班人唔會再係觀塘轉 ...

其實就唔關收唔收車事
就算佢唔收車開足 而家都唔係好多人會坐出去轉車

試過星期六2點幾呢d時間 全車得5個客出觀塘

kc_loo 發表於 2022-8-29 10:54

JX9097 發表於 2022-8-28 16:32
環保連入坑口半圈都反哂枱
仲話入尚德自轉?

好呀, 好成功造就今時今日條797
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
查看完整版本: 九巴296A線脫班情況 其實不比新巴797差