FBI2 發表於 2022-9-9 09:41

tina 發表於 2022-9-9 09:32
967X延長之後新增額外客源多唔多?

都係969跌出來啫,差別不大

2076 發表於 2022-9-9 09:45

FBI2 發表於 2022-9-9 09:16
開多幾班夜晚967X就有著數,天水圍全日出港島一條969夠晒啦.

同埋,朗邊唔到969話事.

朗邊竟然經過都冇份,明明 968 完全唔關事。

不過 967X 堆客如果真係左手交右手對公司就冇乜意思,但市民係方便左。

同埋有 967X 時段 969 唔去嘉湖北應該慳到少少行車時間,真係唔夠比 967 入埋銅鑼灣?

tina 發表於 2022-9-9 09:48

2076 發表於 2022-9-9 09:45
朗邊竟然經過都冇份,明明 968 完全唔關事。

不過 967X 堆客如果真係左手交右手對公司就冇乜意思,但市 ...
朗邊個PTI好得意,朗天路北行先有路入到去
只不過屏山都需要1條過海線啦,到時搭埋洪水橋開968特班算

2076 發表於 2022-9-9 09:55

tina 發表於 2022-9-9 09:48
朗邊個PTI好得意,朗天路南行先有路入到去
只不過屏山都需要1條過海線啦,到時搭埋洪水橋開968特班算
...

應該係朗天路北行?

以善水鐘意插旗的模式,又唔似洪福有 960P,969 入去都唔出奇。

或者玩 967X 全日搏天北比佢入朗邊都未定。

tina 發表於 2022-9-9 20:11

2076 發表於 2022-9-9 09:55
應該係朗天路北行?

以善水鐘意插旗的模式,又唔似洪福有 960P,969 入去都唔出奇。

聽返黎今日967X頭車上咗104個客;P

roquelcm 發表於 2022-9-17 09:41

今日已經17號,都未有通告,唔會係聽日掛

kay 發表於 2022-9-17 09:44

roquelcm 發表於 2022-9-17 09:41
今日已經17號,都未有通告,唔會係聽日掛

運輸署咪覆左社區主任未有日期

如果有取消運輸署會出信件比區議會
一定見光

DC3938 發表於 2022-9-17 10:21

sq285 發表於 2022-9-8 13:34
950入唔到係咪因為952/962

你唔好以為屯門好細至得架!

MANN1579 發表於 2022-9-17 10:24

蝕巴 22-23 嘅 RPP 已經完成咗大部分,剩下來較大的改動或開辦新線,包括:

1. 38/42
2. 96/99
3. N72/N90
4. 686
5. 950

其中 2、5 直接相關,1 就部分相關。當然更關係到 傳說中 930 或 962X 回程 的變動。

開咗估之後,就論到 23-24 的RPP ,周而復始,循環不息!

FBI2 發表於 2022-9-17 10:28

38,42,N72,N90有機會冇咁快/未必想做。686聽聞過左東鐵過海客量變化觀察期先,因為新東所有過海線客量跌幅都是災難水平。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14
查看完整版本: 城巴 96 取消消息