HV7967 發表於 2022-12-6 17:00

政府收返西隧之後免隧道費可能904都打到個和

UA2892 發表於 2022-12-6 17:01

GD1570 發表於 2022-12-6 17:02

UA2892 發表於 2022-12-6 16:13
港島也有基層有公屋的
SO?

依家又唔係唔可以用膘,又唔係唔可以畀港島人買,
904轉唔轉全九巴同膘又有乜關係?

仲要依家有都會票,基本上九龍區嘅搭港鐵仲方便過搭巴士...
膘真係有用嘅可能只係去新西同新東,咁一日又有幾多人會咁搭?
就算有喇,無904時段咪101/104/113去皇后街/上環轉車囉,
(我真係試過咁做)
904轉全九巴真係咁大影響咩...

UA2892 發表於 2022-12-6 17:06

932gz6061 發表於 2022-12-6 17:06

GD1570 發表於 2022-12-6 17:02
SO?

依家又唔係唔可以用膘,又唔係唔可以畀港島人買,

建議唔好覆佢,佢同0生一樣活係自己世界好開心

唔想搞到以前咁,D正常人討論唔到。

GD1570 發表於 2022-12-6 17:09

UA2892 發表於 2022-12-6 17:06
轉54/54M/58/58A去薄扶林慳$1

係WOR~~醒唔起基層嚟講「慳得一蚊得一蚊添」。

咁又點呢?54唔可以喺上環搭?仲要駁多程904?
真係嫌904好密嗎?

UA2892 發表於 2022-12-6 17:10

GD1570 發表於 2022-12-6 17:10

932gz6061 發表於 2022-12-6 17:06
建議唔好覆佢,佢同0生一樣活係自己世界好開心

唔想搞到以前咁,D正常人討論唔到。

成篇文根本已經離晒題...已經唔係正常討論。

不如真心叫政府接管晒所有巴士路線,好似澳門咁,然後出一張通行全港嘅膘,
咁就唔會再有人嘈話邊度邊度有基層要慳交通費啦!

GD1570 發表於 2022-12-6 17:11

UA2892 發表於 2022-12-6 17:10
54堅尼地城有分段
浪費咗一個膘QUOTA呀...

對基層嚟講好重要㗎!

唔講仲以為依家904係新城獨營添囉..

UA2892 發表於 2022-12-6 17:14

頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 九巴表示樂意營運904所有班次