hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴63X修訂行車時間表
開啟左側

[服務調整] 九巴63X修訂行車時間表

siusiupeople 發表於 2016-8-18 17:20 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
PF2802 發表於 2016-8-18 17:31 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2016-8-18 16:47
唔會吧,44都夠位U-TURN,63X條路咁闊,無問題啦!

有時見到會泊左係路邊(258P同位)
唔知有無關係
TR5774
shakugan2005 發表於 2016-8-18 17:59 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-8-18 17:20
攪清楚, 68X 去到九龍先至咁多人搭, 仲有你食左元朗大馬路落肚?
搵68X 同條垃圾渣滓客量的263M 比? 好好 ...

攪清楚, 68X搬唔搬都係會經元朗大馬路, 邊個食左元朗大馬路落肚?

如果唔係多舊魚拎左架68X去洪水橋, 班客寧願係欖隧轉68X去邊?

我冇話要保住263M喎, 所以未話要拎埋63X/53/68A出黎轉大欖隧道線囉

邊個教你做人咁自私, 為左保住68X係洪水橋就唔比元朗大馬路一帶有位上車!
事實上68X入唔洪水橋都係咁多搭, 入左洪水橋兜多左路, 資源浪費左, 唔到你唔認
63X改左道好不得了, 仲唔係你所講既密車線去旺角?
unknown000hk 發表於 2016-8-19 09:25 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2016-8-18 17:11
根本當初搬68X去洪水橋就係多舊魚, 如果剩係將個行車方向調轉可以擺元朗西, 如果為左水邊圍輕鐵站可以擺 ...

263M取消已經係三年既事,如果當初真係多人搭就唔會取消啦,你睇下連朗屏人都寧願行老遠搭68M都唔搭自己樓下既263M就知佢幾唔受歡迎
68X就算行車方向相反都多人搭,係因為佢班次密,加上食正大馬路客倉,九龍方面又直入心臟地帶,263M都唔經大馬路,連YOHO TOWN都路過而不停,試問邊度有客比佢食?
死保263M係無用架,乘客已經用行動話你知條線做唔做得住
unknown000hk 發表於 2016-8-19 09:39 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2016-8-18 17:59
攪清楚, 68X搬唔搬都係會經元朗大馬路, 邊個食左元朗大馬路落肚?

如果唔係多舊魚拎左架68X去洪水橋, 班 ...

唔好忘記68X未搬去洪水橋係要兜一個圈先返到元朗東,元朗東開亦都要去到元朗公園再兜落元朗公路先出大欖隧道,拉落洪水橋行少左里數不特止,仲服務多一批客,大馬路客又快左,對九巴同乘客黎講係雙贏
B1都係拉左去天水圍先多左人搭,未拉之前D人寧願等75小巴都唔等佢
有時我真係諗唔明276P點解要喺元朗兜多4公里路返天水圍都唔拉落洪水橋,反正呢4公里路都係載空氣,拉落洪水橋縮短里數之餘又可以做多批客
siusiupeople 發表於 2016-8-19 09:52 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
shakugan2005 發表於 2016-8-19 11:03 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-8-19 09:52
你慳D, 68X 入左洪水橋就係多左人搭, 仲理順埋元朗區走線,
簡直係德政你唔比68X 入去都係為左保住263M 啫 ...

你開個分身出黎唔係代表你就唔洗慳D嫁喎, 我唔覺得再咁樣討論落去有咩意思囉! 我重申多次, 我冇話要保住263M, 只係68X如果真係需要去洪水橋, 廿年前大欖隧道通車68X就會去到洪水橋先調頭, 甚至一早延長, 而唔係另外開63M/63X, 更加唔係今時今日走去亂改
siusiupeople 發表於 2016-8-19 11:42 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
tony223 發表於 2016-8-19 23:08 | 顯示全部樓層
unknown000hk 發表於 2016-8-19 09:25
263M取消已經係三年既事,如果當初真係多人搭就唔會取消啦,你睇下連朗屏人都寧願行老遠搭68M都唔搭自己樓 ...

根本263M以前繁忙時間客量唔係差,同埋夜晚執67M/68A死雞由福來邨返青公/富泰都執唔少

如果個時肯cut到好似59A咁,但係返富泰個服務時間長少少,涯到洪福邨入伙,
到時同68A重組就係最佳時機了

siusiupeople 發表於 2016-8-20 00:13 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽