JCTK 發表於 2019-8-18 12:42

shakugan2005 發表於 2019-8-18 11:58
當初兩間公司為左驚對家入自己地盤而整海量轉乘仲要平價收費去投埋D走線古怪既W線返黎, 對家一樣有條70翻 ...

似係被迫多D.
應該有部門要求佢哋用平價投

ccicoltd 發表於 2019-8-18 12:52

shakugan2005 發表於 2019-8-18 11:54
西九站可以係柯士甸站搭西鐵去尖東再去尖沙咀站過金鐘, 要搭東涌線往東涌就過南昌站轉, 去九龍站係為左搭 ...

九龍站也有東涌線,而且站就在附近,沒理由叫人坐倒頭車去南昌。

chamberlain 發表於 2019-8-18 15:41

其實W線係咪唔比取消;P
條條都要蝕住做,W3仲要拎走沙廠5架車
呢5架可以分返出黎比其他線就正

shakugan2005 發表於 2019-8-18 17:03

ccicoltd 發表於 2019-8-18 12:52
九龍站也有東涌線,而且站就在附近,沒理由叫人坐倒頭車去南昌。

站真係附近? 咁其實佐敦站都係附近, 想人去圓方就真既

odwinkinglam 發表於 2019-8-18 18:13

我覺路線W1改以東區為起迄點,好似18X 和 A12咁,經東區走廊,加停金鐘,中環 設幾個分站,再去西九龍(經高鐵站),最後以長沙灣商貿區為終點站就最好了。

dydx 發表於 2019-8-18 18:16

shakugan2005 發表於 2019-8-18 17:03
站真係附近? 咁其實佐敦站都係附近, 想人去圓方就真既

喺YouTube搵到條西九站行去九龍站嘅片,長十分鐘
https://www.youtube.com/watch?v=Hqn2r5b3WOU

andy92 發表於 2019-8-18 21:05

shakugan2005 發表於 2019-8-18 11:54
西九站可以係柯士甸站搭西鐵去尖東再去尖沙咀站過金鐘, 要搭東涌線往東涌就過南昌站轉, 去九龍站係為左搭 ...

九龍站一個站已經到中環喇

shakugan2005 發表於 2019-8-18 21:13

andy92 發表於 2019-8-18 21:05
九龍站一個站已經到中環喇

九龍站一個站去唔到中環, 係去左香港, 要去中環未又唔係要開似尖東去尖沙咀咁行, 但本身已經要由西九龍站行去九龍站, 所以未話叫人去九龍站其實係想人去圓方, 除非整好D地底隧道網路好似尖沙咀站打通尖東站咁, 打通哂佐敦/柯士甸/西九龍/九龍站四個站, 如果唔係都只有柯士甸/西九龍係所謂同一個位

tonyng 發表於 2019-8-18 22:46

shakugan2005 發表於 2019-8-18 21:13
九龍站一個站去唔到中環, 係去左香港, 要去中環未又唔係要開似尖東去尖沙咀咁行, 但本身已經要由西九龍站 ...

你講到好似唔洗行就可以在高鐵站抵港大堂去到巴士站咁 (講真W1怡和個站咪又係香港站100米之內)

S3BL100 發表於 2019-8-18 23:40

樂仔〞 發表於 2019-8-18 01:24
運吉唔批多過城仔唔想

其實我好奇怪點解運吉唔批
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10
查看完整版本: 城巴 W1 又減班