Anthony99 發表於 2020-7-10 18:42

104應該肥堅尼地城總站出口位
入境大樓往白田可行12800,由堅城到大道東城記10都行到12800,分域街有2,720及722有12800掛牌,應該只有呢個問題用唔到12800

AtrHenu 發表於 2020-7-10 18:59

Anthony99 發表於 2020-7-10 18:42
104應該肥堅尼地城總站出口位
入境大樓往白田可行12800,由堅城到大道東城記10都行到12800,分域街有2,720 ...

如果堅城(西寧街)出站位肥咗,點解城巴10仔又OK而且往港島會批全程(因為都要私返出嚟)!!;P

btw,104唔否真係肥咗分域街轉去駱克道??:lol

Anthony99 發表於 2020-7-10 19:15

如果堅城(西寧街)出站位肥咗,點解城巴10仔又OK而且往港島會批全程(因為都要私返出嚟)!!

btw,104唔否真 ...

2,720及722: am I a joke to you?

384047x 發表於 2020-7-10 20:00

如果堅城(西寧街)出站位肥咗,點解城巴10仔又OK而且往港島會批全程(因為都要私返出嚟)!!

btw,104唔否真 ...

講咗n咁多次城巴同九巴嘅 12.8米巴士 有r a s嘅分別, 係唔可以 相提並論

hokachung 發表於 2020-7-10 20:13

Samuel8204 發表於 2020-7-8 21:16
其實270B偷偷地派過12.8m,咁都未批

入奧運站巴士總站嘅路綫一條都無批過,你真係見過12.8米行270B轉出奧運站?
270B本身有深水埗起載班次

R8車長 發表於 2020-7-10 22:26

dandanlam 發表於 2020-7-10 00:00
69M 69P 69X 268B 269B 衰咩? 定係無申請?

69M/P, 69X, 269B, 269D TD已經批左, 但還要等待其他批文

Samuel8204 發表於 2020-7-10 22:40

hokachung 發表於 2020-7-10 20:13
入奧運站巴士總站嘅路綫一條都無批過,你真係見過12.8米行270B轉出奧運站?
270B本身有深水埗起載班次
...

66X都用過
何況270B個位易轉過66X

nickk 發表於 2020-7-10 22:43

Samuel8204 發表於 2020-7-10 22:40
66X都用過
何況270B個位易轉過66X

72X大埔方向都行過,72X個位咪仲難扭

s3n370 發表於 2020-7-10 22:44

384047x 發表於 2020-7-10 20:00
講咗n咁多次城巴同九巴嘅 12.8米巴士 有r a s嘅分別, 係唔可以 相提並論

據ADL的介紹,無RAS的車前軸轉向角度比有RAS的車大,
以維持相若的軌跡及轉向角度

RA472 發表於 2020-7-10 22:58

R8車長 發表於 2020-7-10 22:26
69M/P, 69X, 269B, 269D TD已經批左, 但還要等待其他批文

269D兩邊既總站竟然過到關?
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 最新批准使用 12.8 米巴士之九巴路線