ATSE40 發表於 2020-12-9 12:04

新巴 82M 臨時服務調整

由 7.12 起,新巴 82M 將臨時調整服務時間,0900 至 1600 的服務將會暫停。

7.12 起班次:
柴灣站開
0720 - 0900        20

富欣花園開
0700 - 0840        25

ref.:http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E202001208e03.pdf

louis2018 發表於 2020-12-9 12:20

82M其實好需要同小巴合拼

天空之神 發表於 2020-12-9 12:59

當年 84M 減價打唔死小巴,咪由得小巴自己做就算啦,取消 82M 拎埋架車跑 82X

雖然其實係人力車開下層?

odwinkinglam 發表於 2020-12-9 16:05

依條線該要重組下,唔好同小巴一齊去柴灣站

經永泰道直去太古站/北角站 比人轉車仲好,好過去柴灣站...

最好小西灣後,好似788咁直去北角,比人轉港鐵同渡輪

反正新巴都寫左無82M時叫人坐82

EvilKo 發表於 2020-12-9 16:18

當年 84M 減價打唔死小巴,咪由得小巴自己做就算啦,取消 82M 拎埋架車跑 82X

雖然其實係人力車開下層? ...

睇相見過會開上層

Kj2052 發表於 2020-12-9 16:19

應該長期取消0900-1600服務

反正班班載空氣

Kj2052 發表於 2020-12-9 16:20

雖然其實係人力車開下層? ...

坐過照開上層

qunow 發表於 2020-12-9 19:07

odwinkinglam 發表於 2020-12-9 16:05
依條線該要重組下,唔好同小巴一齊去柴灣站

經永泰道直去太古站/北角站 比人轉車仲好,好過去柴灣站...

係改都改去東九龍駁觀塘線

I20091157 發表於 2020-12-9 19:13

其實82M可以安心上路,寧願比18X多D柴灣特班,最好西灣河上公路

Choi 發表於 2020-12-9 19:56

留名明年BRPP見;P
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 新巴 82M 臨時服務調整