ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-3 09:45

elmmoo 發表於 2021-6-3 09:28
我都無話會有好多人轉 只係話夾到車會快啲姐
你估個個都想比多$3.9 咩

要搏撞正有車認真揾嚟搞
龍富/皇珠/紅橋塞一塞,夾到車都變夾唔到車
去良田建都無謂搞咁多嘢

反而可以諗下A34嘅兜 vs 63X/68A嘅疏
值唔值得轉車去藍地至洪水橋

eric278 發表於 2021-6-3 10:48

FBI2 發表於 2021-6-3 08:49
Sorry,聽聞下次區會,老九會提出A43, A43P, E43重組方案,仲講明一係要全部過,一係就全部繼續亂來。 ...

下次北區區會交運會例會日期:7月12日

paul2357paul 發表於 2021-6-3 11:19

GD1570 發表於 2021-6-3 06:55
正常A34返洪水橋方向大約25分鐘已經可以去到青田路,
我自己就睇唔到有幾大班人會落紅橋轉A36。

A34/E33P機場方向最容易拖長行車時間係平日下午時段,
當屯門公路北行有乜大事塞耐咗燒哂皇珠路東行甚至其他路段時。
最近發生,E33P全程80分鐘都搞唔掂,就算A34受影響幅度冇咁大:
https://www.youtube.com/watch?v=takesZGtvk8

elmmoo 發表於 2021-6-3 11:28

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-3 09:45
要搏撞正有車認真揾嚟搞
龍富/皇珠/紅橋塞一塞,夾到車都變夾唔到車
去良田建都無謂搞咁多嘢

良田建方向就車海咁 唔洗話特登夾
非繁送A34 車尾又有A36 開就可以一試

不過藍地63X 68A 就算繁時都世界級班次
真係要諗下其實邊個會快啲

PS8851@182 發表於 2021-6-3 12:33

Sorry,聽聞下次區會,老九會提出A43, A43P, E43重組方案,仲講明一係要全部過,一係就全部繼續亂來。 ...

九巴好波;P 對住區棍就係唔應該正人君子

DC3938 發表於 2021-6-3 12:47

有無E36A宣傳單張?

GD1570 發表於 2021-6-3 17:46

arfung 發表於 2021-6-2 22:38
雖然真係願者上釣,但若在紅橋附近的客 視點出發,要去機場/港珠澳時A36真的和 的士速度/走線相若,由$15 ...

紅橋無$12嘅E線同時,現行要搭E線最平嘅做法係搭A33X去屯門市中心打後轉乘E33或E33P,全程$15。

反觀E36A嘅$13.9,其實都平咗$1.1;
而且,E33/E33P去唔到東涌北、逸東及滿東,但E36A就唔駛轉車都去到,
咁嘅情況吓,其實E36A唔會話無客嘅⋯⋯

053h4 發表於 2021-6-3 18:02

其實重組, 唔做係無問題, 改行屯赤係為分流
但分流結果, 根本無快到, E線收費一樣, 重要人支持就比夠難睇LOR

miklcct 發表於 2021-6-3 18:04

elmmoo 發表於 2021-6-3 00:21
機場去屯門西北用A36 轉車海58M X 260X 960 應該快過A34 10 分鐘以上
夾到轉車應該可能~20分鐘就已經ok...

唔好忘記A36要兜口岸,A34唔使,呢度相差起碼3-5分鐘。
所以如果最終目的地係口岸,唔使諗,一定58M轉;但係去機場就A34方便直接啦!

10897106606 發表於 2021-6-3 18:50

其實E36 E37元朗方面唔肯停紅橋嘅情況下,E43全日換取停屯公三站,並且改經機場後勤區,相信北區應該肯
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 龍運元朗線改路消息