E21A 發表於 2021-6-3 19:15

053h4 發表於 2021-6-3 18:02
其實重組, 唔做係無問題, 改行屯赤係為分流
但分流結果, 根本無快到, E線收費一樣, 重要人支持就比夠難睇LO ...
錦上路全日有機場車+錦田有繁時車+全日E36A算係改道後帶來嘅乘客福利。至於天水圍呢個位除非真係塞得好勁,否則車程應該都係差唔多,非繁分分鐘會快少少。

I20091157 發表於 2021-6-3 20:05

10897106606 發表於 2021-6-3 18:50
其實E36 E37元朗方面唔肯停紅橋嘅情況下,E43全日換取停屯公三站,並且改經機場後勤區,相信北區應該肯 ...
E43全日恐怕龍仔唔肯;P
雖則我都同意停哂屯公三站搶44客(冇分段都應該有人捧場)
A43 A44 就skip哂屯公三站,加快車程

m_rd08 發表於 2021-6-3 20:10

I20091157 發表於 2021-6-3 20:05
E43全日恐怕龍仔唔肯
雖則我都同意停哂屯公三站搶44客(冇分段都應該有人捧場)
A43 A44 就skip哂屯公三 ...

龍運應該唔想$17入機場島多D;P

I20091157 發表於 2021-6-3 20:24

m_rd08 發表於 2021-6-3 20:10
龍運應該唔想$17入機場島多DE43可以再開多一兩班已經係龍仔極限;P
仲有,既然元朗都傾到條行青嶼嘅E36P,希望可以開上下繁A43P,行舊路,收舊價$30.9都好

LN9267 發表於 2021-6-3 20:27

053h4 發表於 2021-6-3 18:02
其實重組, 唔做係無問題, 改行屯赤係為分流
但分流結果, 根本無快到, E線收費一樣, 重要人支持就比夠難睇LO ...

沒辦法,龍運在區議會說過大欖隧道費非常高昂,每開一班車也要計清計楚。

這樣的情況下,當然會力谷巴士線行屯赤。

NA4179x賢 發表於 2021-6-3 20:44

E21A 發表於 2021-6-3 19:15
錦上路全日有機場車+錦田有繁時車+全日E36A算係改道後帶來嘅乘客福利。至於天水圍呢個位除非真係塞得好勁 ...

塞天水圍事少,塞屯公先問題大
依家咁行撞正塞車肯定耐過舊路
仲話停屯公三站,又入又出又唔知用多幾多時間
個半鐘都唔知入唔入到機場

BlackBird 發表於 2021-6-3 21:08

龍運: 欖隧好貴, 而且唔過60KM收唔到$17, 所以E43要兜到70KM但係連機場都去唔到
都係龍運: 錦田雖然一直都係轉車但係重組之後會慢左, 所以送架E36P欖隧特快比佢地

可笑, 多麼可笑

之前仲成堆人衝出嚟幫龍運護主, E36P一出現做咩即刻唔見晒? 唔好同我講錦田多客過成個北區

JC8385 發表於 2021-6-3 21:25

龍運: 欖隧好貴, 而且唔過60KM收唔到$17, 所以E43要兜到70KM但係連機場都去唔到都係龍運: 錦田雖然一直都係 ...

E43嘅亂局
第一日已經好明顯係利益衝突多於一切架啦

3asv@59x 發表於 2021-6-3 21:32

龍運: 欖隧好貴, 而且唔過60KM收唔到$17, 所以E43要兜到70KM但係連機場都去唔到都係龍運: 錦田雖然一直都係 ...

其實如果改皇后山開,兜聯和墟丶華明圈丶置福圍丶清河邨丶新運路上水站。然後行新田公路元朗公路屯門公路皇珠路龍富路丶之後如E33經東涌去機場。應該夠里數收$17。如果賣大包停屯門,分段$15去北區,肯定大把客。甚至學A12咁玩屯門中途起載去北區都仲得

起碼好過而家咁,真係為兜路而兜路

KW2523 發表於 2021-6-3 21:53

GD1570 發表於 2021-6-3 17:46
紅橋無$12嘅E線同時,現行要搭E線最平嘅做法係搭A33X去屯門市中心打後轉乘E33或E33P,全程$15。

反觀E36 ...
E33轉37M/38貴五六毫子換來倍數級班次, 元天大部份地方E36A又食唔到... 其實如果39M都同37H一樣有$1轉乘, E36A存在價值唔大
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21
查看完整版本: 龍運元朗線改路消息