PS8851@182 發表於 2021-6-3 21:56

BlackBird 發表於 2021-6-3 21:08
龍運: 欖隧好貴, 而且唔過60KM收唔到$17, 所以E43要兜到70KM但係連機場都去唔到
都係龍運: 錦田雖然一直都 ...

E36P 開黎回應區棍對屯赤重組意見, 算係龍運有求於區棍
E43 完全係區棍求龍運開條E線比佢
分清莊閒, 待遇自然唔同 ;P

10897106606 發表於 2021-6-3 22:25

KW2523 發表於 2021-6-3 21:53
E33轉37M/38貴五六毫子換來倍數級班次, 元天大部份地方E36A又食唔到... 其實如果39M都同37H一樣有$1轉乘,...

E36A有一個用處未必太多人注意到,就係表面上佢唔入東涌市中心,但實際上怡文中學站距離東薈城只係行2分鐘,比其他E車停嘅東涌消防局其實仲近,所以佢可以為沿途本身冇E線嘅地方提供去東涌市嘅直接選擇,紅橋就係一個例子

E21A 發表於 2021-6-3 22:35

KW2523 發表於 2021-6-3 21:53
E33轉37M/38貴五六毫子換來倍數級班次, 元天大部份地方E36A又食唔到... 其實如果39M都同37H一樣有$1轉乘,...

咁而家有eta,啲人係會鐘意直車嘅,E34P/X朝早都係各得一班車但一樣好客。以前E42逸東特班未轉E42P嗰陣得2班車,仲要每小時一班,但係朝朝都可以係逸東坐到8成滿出市中心。證明東涌西/北嘅人係會prefer直車

JC8385 發表於 2021-6-3 22:51

10897106606 發表於 2021-6-3 22:25
E36A有一個用處未必太多人注意到,就係表面上佢唔入東涌市中心,但實際上怡文中學站距離東薈城只係行2分 ...

其實唔緊要啦
保護到大西北正常E線唔使兜東涌北
條線就已經發揮咗佢嘅價值

LN9267 發表於 2021-6-3 23:56

龍運: 欖隧好貴, 而且唔過60KM收唔到$17, 所以E43要兜到70KM但係連機場都去唔到
我覺得北區區議員會拿著E36P去質問龍運,期待TTC會議這場好戲。

AtrHenu 發表於 2021-6-4 00:19

PS8851@182 發表於 2021-6-3 12:33
九巴好波 對住區棍就係唔應該正人君子

岩囉呢班成日Ban老厹重組路線𢭃人幾十萬人工乜都唔做的正人君子係時候要D顏料睇下唔過A44,E43全日方案會有乜後果負責!!:lol

AtrHenu 發表於 2021-6-4 00:21

LN9267 發表於 2021-6-3 23:56
我覺得北區區議員會拿著E36P去質問龍運,期待TTC會議這場好戲。

講到尾長勝想盡快處理批曬到生草批歐六車要首航先致會呢場大龍鳳.:lol

AtrHenu 發表於 2021-6-4 00:38

I20091157 發表於 2021-6-3 20:05
E43全日恐怕龍仔唔肯
雖則我都同意停哂屯公三站搶44客(冇分段都應該有人捧場)
A43 A44 就skip哂屯公三 ...

就算唔全日都至少可以似E34P做法一樣先做每日兩繁雙行來回,有客和需求大就可以改為早期E22A版本噤行大三味時段(即全日服務但正午時段停開).:lol

miklcct 發表於 2021-6-4 02:48

龍運為咗「回應元朗區議會嘅訴求」連屯元天呢個市場都可以半放棄,如果無埋屯門北區幫補下隨時未必做得住。

如果條E43可以變成蓮塘口岸去上水去屯門再去東涌(唔入機場島),全程$17,一車幾水客應該好搵啦!

paul2357paul 發表於 2021-6-4 03:17

高埔至朗善邨有一定居住人口,
有架博愛交匯處直入公路既E線試下都算係咁。
A34對住藍地就真係棄率,
連飛段公路既半特快都冇得試,
黎緊仲要可能捱縮服務時間。

頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 龍運元朗線改路消息