li1872903 發表於 2021-7-15 22:05

九巴98平均載客率由9%增長至26%

https://www.districtcouncils.gov.hk/sk/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/19792/SK_TTC_2021_206_TC.pdf
而使用將軍澳隧道轉車站新界方向轉乘優惠的人數亦由啓用時平均每日500人增加至每日近千人

Kj2052 發表於 2021-7-15 22:11

797 22%咩人搭

0q9w8e 發表於 2021-7-15 22:13

797 22%咩人搭

797其實又唔係全日吉車遊街既。。

li1872903 發表於 2021-7-15 22:15

797 22%咩人搭

見過平日夜晚9點幾都有廿幾個響轉車站等入康城

lsc04d11 發表於 2021-7-15 22:19

往工業邨方向都應該要公佈下不過98好似少左啲班次 搞到啲客都轉番298e算 再加上98將工係總站 298E將工係循環點

li1872903 發表於 2021-7-15 22:22

往工業邨方向都應該要公佈下不過98好似少左啲班次 搞到啲客都轉番298e算 再加上98將工係總站 298E將工係 ...

仲有最奇怪係九龍方向每日平均得300人用,肯定冇計到直接響呢個站落車既人,有時見98都落左十幾人,有啲都行左寶達方向

3bx 發表於 2021-7-15 22:44

往工業邨方向都應該要公佈下不過98好似少左啲班次 搞到啲客都轉番298e算 再加上98將工係總站 298E將工係 ...

98早繁有時連牛頭角都可以上到頂閘,轉車站客好多都俾九巴趕走晒,有些被迫搭貴車797

Ricky403 發表於 2021-7-15 23:09

98 ko哂所有廠車?

JX9097 發表於 2021-7-15 23:36

690P個數係點計出嚟
以我朝朝搭佢計
過寶康花園之後,轉車站同藍田三個站都係有上冇落(啟田可以上到廿人)
去到東隧口係會有1-2個人落;上就一時時,有時可以執到1-2個
所以富康同東隧口比較,係唔可能出現載客率跌嘅情況

P.S. 原來載客率有26%已經係線皇,失敬失敬

Ricky403 發表於 2021-7-15 23:37

JX9097 發表於 2021-7-15 23:36
690P個數係點計出嚟
以我朝朝搭佢計
過寶康花園之後,轉車站同藍田三個站都係有上冇落(啟田可以上到廿人) ...

可能係唔同日子:lol
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 九巴98平均載客率由9%增長至26%