E36A 發表於 2021-9-27 14:46

Sita1004-1017 發表於 2021-9-27 14:50

AE367 發表於 2021-9-27 14:40
其實非繁加咗站,VIP區可以吸到些客,就可以搏開密少少。(例如25→20)

不過長勝可能要養多一兩部車就未 ...

25分鐘嘅時段根本係好少客係冇可能同你加返轉頭,所以唔好F F咁多啦

User12345678910 發表於 2021-9-27 15:25

政府部門竟然仲叫屯馬綫做西鐵

AE367 發表於 2021-9-27 16:27

Sita1004-1017 發表於 2021-9-27 14:50
25分鐘嘅時段根本係好少客係冇可能同你加返轉頭,所以唔好F F咁多啦

原理其實好似A29咁,去程不停觀塘時全日30分鐘,但停咗觀塘後,上繁同非繁大部份時間去機場變成20分鐘一班。

20分鐘一班只做寶琳坑口固然會唔會夠客,但做埋觀塘就sure到會夠。只係而家疫情,非繁又變返30分鐘一班。

E21A 發表於 2021-9-27 16:39

AE367 發表於 2021-9-27 16:27
原理其實好似A29咁,去程不停觀塘時全日30分鐘,但停咗觀塘後,上繁同非繁大部份時間去機場變成20分鐘一 ...

龍運有心同你陰乾E37,就唔會搵理由幫佢加班。

E36A 發表於 2021-9-27 16:41

AE367 發表於 2021-9-27 16:56

arfung 發表於 2021-9-27 14:03
我理解都係咁樣,所以眼見A33X載走左一半客,真的覺得出奇,故分享一下。
那次睇番,平日下午近黃昏,A33 ...
46回程有冇係新墟出沒,要睇吓你好唔好彩:lol

andy92 發表於 2021-9-27 16:57

AE367 發表於 2021-9-27 16:56
46回程有冇係新墟出沒,要睇吓你好唔好彩

日間都仲有吉車起載但班次唔穩定

入夜後基本上全部做哂 46X

天空之神 發表於 2021-9-27 17:54

點解唔係建議加華都係建議加屯門市中心,好失望囉

AE367 發表於 2021-9-27 17:56

天空之神 發表於 2021-9-27 17:54
點解唔係建議加華都係建議加屯門市中心,好失望囉

華都咪即係市中心......
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 運輸署回應元天A/E線屯門加站問題+A33X、E33和E36A載客率