arfung 發表於 2021-9-28 19:48

AE367 發表於 2021-9-28 16:16
不過限死咗滿逸迎東
同埋E36A轉E33 E36 E37去纜車站/貨運區係冇轉乘
簡單來說變相加價。 ...

實測過,去市中心經東薈城天橋都ok既。
不過搭過E21A和E36A,逆時針行東涌北好像比較順,去市中心亦可較早落車上天橋。

當然E36A不給E33/36/37轉乘,令乘客選擇少左/一係就比多D車費...計得好盡

thorchan 發表於 2021-9-28 20:46

arfung 發表於 2021-9-28 19:48
實測過,去市中心經東薈城天橋都ok既。
不過搭過E21A和E36A,逆時針行東涌北好像比較順,去市中心亦可較 ...

隨時會係預個客源係自其他E/A車返迎滿逸,去機場同後勤佢寧願你直接坐其他E/A車

AE367 發表於 2021-9-28 22:15

AE367 發表於 2021-9-28 17:52
冇記錯936A初期係行西廊落油麻地再轉上西隧。但油麻地嗰邊成日塞到九彩,加埋整路,先至改兜長沙灣。 ...

補充返,936A去程改經長沙灣時並没停四小龍,被四小龍班人嘈先加返。

cky 發表於 2021-9-29 00:34

groom1002 發表於 2021-9-28 11:36
本來E36/E37未改路唔經屯門,為咗班屯市居民更快上公路,居然叫E36/E37停華都,幾自私自利
...

入華都嘅巴士成日都晌市廣場被違泊/左轉的車頂死,好聽啲就兩三分鐘,唔好彩嘅十分鐘都係家常便飯,我都唔主張要龍運車停站。

再者華都經冷氣天橋過市中心巴總都係幾分鐘路程,又唔係特別辛苦。

天空之神 發表於 2021-9-29 00:39

AE367 發表於 2021-9-28 22:15
補充返,936A去程改經長沙灣時並没停四小龍,被四小龍班人嘈先加返。

四小龍爭取姐,唔係嘈

咁老九見有水魚梗係順手捉落水

936 呢種擺明就全線插哂旗等對家無哂位開 930 支線

連無肉食既石圍角都用埋

天空之神 發表於 2021-9-29 00:40

AE367 發表於 2021-9-28 16:24
E33P縮去建生,然後開架E33X,寶田開經和田、兆康、富泰、景峰、屯市,然後上龍富路直去東涌,全日20分鐘 ...
其實而家有 A34,E33P 取消部分班次同唔入GTC 都得啦

仲加車加線打死 A34 做咩

AE367 發表於 2021-9-29 06:43

其實而家有 A34,E33P 取消部分班次同唔入GTC 都得啦

其實寶田/和田/兆康去機場,A34應該都會快過我建議的E33X嘅。

好似老九計劃緊的67A咁行,我的建議E33X係由寶田開兜屯門東再屈返龍富路(屯門西)。

teddybus 發表於 2021-9-29 07:56

天空之神 發表於 2021-9-27 22:18
市中心就係市中心總站

華都就華都

佢真係好有趣㗎
華都同巿中心總站撈埋一齊
屯門站巴總又叫新墟
不如全部叫屯門咪算囉
還掂全部都真係喺屯門

arfung 發表於 2021-9-29 08:05

teddybus 發表於 2021-9-29 07:56
佢真係好有趣㗎
華都同巿中心總站撈埋一齊
屯門站巴總又叫新墟

那些年962往新界方向的電牌真係出「屯門962」...

arfung 發表於 2021-9-29 08:12

好大可能E33P已成雞肋,甚至眼中釘。
收得$12,但「回車」速度比E33慢得多,成本高。
同路大部份位又有A34,$15 vs 12,又搶自己客。

好彩「半全日」得早,E33P要再加班加時可謂極難。
當然要減,地區也會抗衡。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 運輸署回應元天A/E線屯門加站問題+A33X、E33和E36A載客率