Sita1004-1017 發表於 2021-12-1 06:54

GD1570 發表於 2021-11-30 14:12
36A咪一樣服務晒屯元天...

想1條做曬 真係唔明點解條線客量咁差

AE367 發表於 2021-12-1 07:13

Sita1004-1017 發表於 2021-12-1 06:54

其實上下繁又真係唔算差(起碼下繁多學生)。
但係E36A衰非繁太少客源,咪無客。
真係要有客的話,我在F1版有建議(將依家的E36/E36A/E36S/E37變成E36A/E36S/E37/E37A/E37X)。

astrial 發表於 2021-12-1 10:09

全日班次太疏,兼且無條件加密(兩邊都係住宅區)

啲人寧願E33/E36/E37去到東涌再轉嶼巴

GD1570 發表於 2021-12-1 16:51

唔肯停東涌市中心都已經叫敗筆..真心想要幾多客呢...
停又怕同自己埋路線搶客,咁又可以點搞呢...

EvilKo 發表於 2021-12-1 17:57

arfung 發表於 2021-9-29 08:05
那些年962往新界方向的電牌真係出「屯門962」...
而家唔係都用緊屯門962?
連962X都話自己經屯門市中心啦

thorchan 發表於 2021-12-1 18:31

其實E33係慢過E36A,同一時間喺東涌東迴旋處上公路,一定係E36A先到屯市,而且因為行龍門路,行屯赤的時間俾龍門路燈陣抵消返哂,若果唔係去龍門路一帶,基本上迎滿逸會選擇E36A入屯門。E36A兜完東涌去到屯門最盡都係40分鐘仲要唔使轉車,有得上D人寧願等E36A。依家龍運都係以屯門特快嚟宣傳。

thorchan 發表於 2021-12-1 18:37

補上龍運宣傳海報

PoohPoohJoe 發表於 2021-12-1 18:46

E36A如果順燈
最快試過逸東開車31分鐘落到大會堂
就算其他時間
都係40分鐘內

Sita1004-1017 發表於 2021-12-1 18:59

PoohPoohJoe 發表於 2021-12-1 18:46
E36A如果順燈
最快試過逸東開車31分鐘落到大會堂
就算其他時間

真係要支支順先得 東涌啲燈口都唔係小嘢加上倔頭路多

thorchan 發表於 2021-12-1 19:01

Sita1004-1017 發表於 2021-12-1 18:59
真係要支支順先得 東涌啲燈口都唔係小嘢加上倔頭路多

就算唔順燈都係40分,對比E33都快15分鐘。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: 運輸署回應元天A/E線屯門加站問題+A33X、E33和E36A載客率