bustop 發表於 2021-9-29 11:24

九巴 281M 縮短服務時間, 並開辦 281

10月11日生效.
https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/content_13/TA_KMB_Route_Nos_281_281M_rev_c.pdf

下圖由 hkitalk.media 小編加上

sq285 發表於 2021-9-29 11:29

幾時陰到30分一班一車走天涯?
同埋完全冇提281有冇轉乘?

ky927 發表於 2021-9-29 11:37

新田圍落大圍要$4.4 但係俾多$1 可以出九龍塘🤣🤣🤣

282 先至$4.1

真係好識搶$

GK3258 發表於 2021-9-29 11:38

281M都出爐,286M係咪都命不久矣?

KMBAP1 發表於 2021-9-29 11:38

sq285 發表於 2021-9-29 11:29
幾時陰到30分一班一車走天涯?
同埋完全冇提281有冇轉乘?

啱 冇大包圍九記轉乘嘅話,等住同前身 M仔一樣頹

Snoopy@FB8617 發表於 2021-9-29 11:39

反正都唔停出面
睇行車路線係唔係有機會用大圍站另一個出口出呢

eric278 發表於 2021-9-29 11:42

停用了超過33年的「281」這個編號得到重用
281M縮短服務時間及281投入服務屬今年RPP項目
同一計劃並包括87B增設新田圍至隆亨(田心街)之雙向分段

原諮詢文件:
https://www.td.gov.hk/filemanager/en/util_uarticle_cp/2021-22_sha%20tin_rpp.pdf
(P. 47-50)

Snoopy@FB8617 發表於 2021-9-29 11:42

KMBAP1 發表於 2021-9-29 11:38
啱 冇大包圍九記轉乘嘅話,等住同前身 M仔一樣頹

咁起碼落山轉東鐵會考慮一下既
282去沙中慢
車公廟落又貴又要等多程鐵

LN9267 發表於 2021-9-29 11:44

GK3258 發表於 2021-9-29 11:38
281M都出爐,286M係咪都命不久矣?

286M放在屯馬重組計劃,不是RPP。
運輸署說用半年時間觀察,起碼來年才有286M消息。

ky927 發表於 2021-9-29 11:47

架281又唔係密過人,唔cut都cut左281M,我真係情願82K/87B搞雙向分段俾人落大圍算,連個架車都慳埋。

話時話,47X有無得搬上新田圍橫掂少左條線。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴 281M 縮短服務時間, 並開辦 281