VP529Z 發表於 2022-4-19 22:22

不知大家覺得新巴18可不可能重新成為線王呢?

見自上年開始,善水不斷谷18,唔知大家又覺得18有冇可能重新加至6-7分鐘一班成為線王呢,歡迎討論!

kay 發表於 2022-4-19 22:27

諗線王前
諗下條線洗唔洗蝕先

西區唔搭變相一段路白行
非繁亦無想像咁大客源

FBI2 發表於 2022-4-19 22:36

冇可能啦,而家仲開12已經感恩,你睇5B,10仔都要開12

qunow 發表於 2022-4-19 22:37

開埋會展站仲少客

kmb71k 發表於 2022-4-19 22:40

當年西區冇鐵
而家西區有鐵
你話呢?

其實呢啲叫服務倒退
唔係催谷

KM8453 發表於 2022-4-19 22:50

唔好 ff 太多,搭過好幾次,港澳碼頭多數都係坐七成窗口位,中環內街二十年前班外勤客都無曬。比 18P 好似好左,但同高峰期比應該輸左七八成。

甜橙不如 consolidate 返條 18X 先,好幾次係上環同北角都想幫襯,禁 ETA 先發現無開車咁濟,原本就想進貢 $9.5 大元搭特快,最後都係落地底搵龜龜算數。。。

kay 發表於 2022-4-19 22:52

KM8453 發表於 2022-4-19 22:50
唔好 ff 太多,港澳碼頭見多數都係坐滿窗口,中環內街二十年前班外勤客都無曬。甜橙不如 consolidate 返條...

唔係無
比720 722 788分晒

不過尋日下午見到架12.8 既18扭出去畢打街
都湊到半車客以上

但平日中午見到18駛過入境處
又可以係小巴夠載

但下繁西行本來企人去灣仔北
依家搞到半車都無
個幾班車倒走左超過半車客
呢個就最失敗了

KM8453 發表於 2022-4-19 22:57

kay 發表於 2022-4-19 22:52
唔係無
比720 722 788分晒

下繁真係無意慾搭 18,明明中環可以一站飛到西營盤,依家就落橋陪西隧線塞燈位,以前 18P 由百德新街爆到落山道。

不過星期六日好似留到客,另外中上環都吸到班客入北炮,平日如果 18P 可以開開多一陣就最好。

VA73@2A 發表於 2022-4-19 23:03

FBI2 發表於 2022-4-19 22:36
冇可能啦,而家仲開12已經感恩,你睇5B,10仔都要開12
遲d仲話東行皇室堡出,到時好肯定又趕走一批客;P

VA73@2A 發表於 2022-4-19 23:10

qunow 發表於 2022-4-19 22:37
開埋會展站仲少客
東行如果入一入灣碼做會展站->北炮特快或者可能有得做

西行真係好難講
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 不知大家覺得新巴18可不可能重新成為線王呢?