AE367 發表於 2022-6-10 18:54

居民申邨巴 運輸署開九巴 區議員斥無諮詢

https://www.inmediahk.net/node/%E9%81%8B%E8%BC%B8/%E5%B1%85%E6%B0%91%E7%94%B3%E9%82%A8%E5%B7%B4-%E9%81%8B%E8%BC%B8%E7%BD%B2%E9%96%8B%E4%B9%9D%E5%B7%B4-%E5%8D%80%E8%AD%B0%E5%93%A1%E6%96%A5%E7%84%A1%E8%AB%AE%E8%A9%A2

叫運吉開邨巴,佢就開九巴,俾人插只是早晚的事。

睇黎今日的交委會應該好有趣味。

neoplan720p 發表於 2022-6-10 19:38

點解一定要開邨巴?
邨巴收得平d?
邨巴高尚d?

與其插點解唔開邨巴,
倒不如問點解唔將條線招標?
雖則我有d擔心屎水會唔會投完返黎之後再一次棄標。;P

Quanta 發表於 2022-6-10 19:51

好多人覺得邨巴係身份象徵嚟,有邨巴樓價都嗌得貴啲,agent賣樓都拎邨巴嚟做賣點啦 --- 包括啲九成九唔批嘅申請中路線

12Lane 發表於 2022-6-10 19:55

萬能key答案:有25252525252….

214P_world 發表於 2022-6-10 20:03

開得成都算係咁了

FBI2 發表於 2022-6-10 20:10

晒氣,掃管笏同wetland一樣,開村巴都係等ban。

流星☆雨 發表於 2022-6-10 20:12

申請條村巴係咩服務時間同班次先?

YY487 發表於 2022-6-10 20:22

YY487 發表於 2022-6-10 20:24

12Lane 發表於 2022-6-10 20:32

YY487 發表於 2022-6-10 20:24
邨巴服務水平係由居民同意同監察
可以更貼切配合居民需求
唔似專營巴士咁冇王管 ...
唔洗同ITALK班"交通迷"交待已經差好遠啦。
一陣又話非繁邊班車運吉,一陣又話邊條線收得貴搶錢收得平又要CUT班。;P

唔知幾時變左倒果為因,明明應該係村民唔需要村巴,先要因應需求下降取消。
而家變左做,因為我覺得村民需要搭平車,我覺得村民選擇252K53更加開心,所以開都唔比你開。
自由市場優勝劣敗變強盜邏輯,弊在呢度咁多人支持,可能見到對巴士公司有益處佢地特別興奮吧。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 居民申邨巴 運輸署開九巴 區議員斥無諮詢