tina 發表於 2022-8-13 22:41

LRT1027 發表於 2022-8-13 22:32
虧你看得天北那麼高
要不是 969 嘉湖北的乘客轉投 967X
967X 點會開到平日12-20 假日 20 ?

虧你看得嘉湖北那麼高

咁搭969轉輕鐵/967,968轉265M 班客唔係客?
一個嘉湖北可以撐到967X開12-20咁叻
咁點解969P同969B呢幾年要狂減班?

天空之神 發表於 2022-8-13 22:48

其實個人認為 269P 取消左佢
換 69C 269X 加班都好合理

甚至乎早繁 269M 唔開出荃葵方向,分哂比 69P 同 269A
剩返仲有能力幫 69C 269X 加班都唔錯

286X 發表於 2022-8-13 22:50

天空之神 發表於 2022-8-13 22:55

虧你看得嘉湖北那麼高

我剩係講 969B

你唔諗下當日 903 925 最高峰加埋得 8 班車出港島
今日減極都仲有 9 班 + 1 班天水圍站開

明明成個嘉湖都無再發展過
沿路你當填企位

PF2802 發表於 2022-8-13 23:01

虧你看得嘉湖北那麼高

人哋講天北要夾埋嘉湖北先做到呢個班次
你就話一個嘉湖北可以撐起
你不如講埋265B轉112嘅客啦

好笑

286X 發表於 2022-8-13 23:05

286X 發表於 2022-8-13 23:13

JV1376 發表於 2022-8-13 23:29

Ricky403 發表於 2022-8-13 22:04
首先268X仍然被視為68X嘅特別班次
齋計68X無可能no. 1

天北有唔少人幫手撐268X就肯定嘅,但265M最密車最多客嘅時段呢度竟然有版友話嗰個時段268X無客,真係笑大人個口

JV1376 發表於 2022-8-13 23:37

KM8453 發表於 2022-8-13 12:27
68X / 268X 短途客,多極亦有限。某幾個班次長期少人,九巴係應該知道得清清楚楚。其他的,我都明白。

所 ...

68X/268X短途客多極有限?想亂up都要有個譜呀…

係你眼中批評你嘅全部都係隔離區有機會利益受損嘅人?我住咗2x年天北,搭咗好多年265M,當年3M重組支持265M特快,今次亦有份批評你,咁我係唔係有資格評論你嘅意見你所謂嘅"事實"?

大家有反對過天北路線加班改線?至少我無,仲非常歡迎,問題係唔好成日夾硬話其他路線無客,遲啲69C加時九巴自然就識搵269C開刀㗎啦,根本唔使你操心

tony223 發表於 2022-8-13 23:41

KM8453 發表於 2022-8-13 12:27
68X / 268X 短途客,多極亦有限。某幾個班次長期少人,九巴係應該知道得清清楚楚。其他的,我都明白。

所 ...

閣下都識講九巴寧願將車加去269P都唔加去265M,
咁點解閣下唔建議將車加返去265M或者如小弟之前建議將269M/P做好分工去輔助265M,
而建議走去搶其他區既資源?

至於69C,我唔係唔贊成加班,
但對比洪水橋條258P兜咁多地方早繁頭班咁爆都唔肯提早頭車服務時間,而下繁都係開緊30分鐘一班既時候,
我覺得69C有咁既班次都算係比下有餘,
與其要求加密班次,不如睇下可否跟258P一樣將69C下繁服務時段拉長?
不過268C元朗南特班加下繁建議都比九巴以268A下繁客量低為由拒絕,我就唔係幾睇好......

頁: 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31
查看完整版本: 265M又双叒叕收車