SLsTuDiO 發表於 2022-8-13 17:48

HJ8388-S7 發表於 2022-8-13 17:30
FYI, 69C 同 269C 同組
265M 轉落 968 都唔少人

去大埔點會用唔到月票? 大把人拎住月票上水上276AB 拎住月票點搭都得 去得深入少少教大 工業村個堆咪有用

HJ8388-S7 發表於 2022-8-13 20:06

SLsTuDiO 發表於 2022-8-13 17:48
去大埔點會用唔到月票? 大把人拎住月票上水上276AB 拎住月票點搭都得 去得深入少少教大 工業村個堆咪有用 ...
係囉,呢堆囉
但喺上水轉火車轉 K 車嗰堆需要買月票
教大工業村嗰堆唔會令 276A 276B 上到榜囉,拎月票亦唔會係兩線嘅 majority 囉 🙂

(唔記得講 教大人返大西北通常係 shuttle 去大學站轉火車
74K 個朵喺教大人心目中好臭

工業村人亦多數有 shuttle 落大埔墟站
74K 75K > 火車 > 276A/B 比例應該唔係)

Ricky403 發表於 2022-8-13 21:48

265M繼續收車:lol
天恒開25分鐘一班麗瑤即將開15分鐘一班

LRT1027 發表於 2022-8-13 21:57

KM8453 發表於 2022-8-13 12:27
68X / 268X 短途客,多極亦有限。某幾個班次長期少人,九巴係應該知道得清清楚楚。其他的,我都明白。

所 ...

68X 268X 短途客 多極有限 ? 你知唔知自己講乜 ? 有冇搭過 ?
見到呢個回覆我真係笑到穿哂肚

得你地 265M 既乘客先係乘客 其他線乘客唔係乘客 ?
你幫九巴打工 ? 點解要幫九巴諗埋邊度減班抽車 ?

LRT1027 發表於 2022-8-13 22:00

KM8453 發表於 2022-8-11 23:03
只有上到車與否,服務可否更好問題。隧道口專車已經落左《服務詳情表》,乃新加條款,足見特車清客功用。 ...

隧道口專車已經落左《服務詳情表》,乃新加條款,足見特車清客功用。

落左服務詳情表就代表特車好有用 ? 咩思維 ?
特車成日載得十幾廿幾三十人就開車 叫做好有用 ?
同埋
你識唔識英文 ?
Additional short-working trips may be operated from Tai Lam Tunnel Interchange (Yuen Long Bound) to Tin Hang subject to demand.

may be operated xxxxxxxx subject to demand 即係唔係一定會開
唔好睇到自己咁重要 你以為自己好勁 ?

Ricky403 發表於 2022-8-13 22:04

286X 發表於 2022-8-13 14:40
https://gia.info.gov.hk/general/201905/15/P2019051500565_310016_1_1557920441557.pdf
月票最多人嗰十 ...

首先268X仍然被視為68X嘅特別班次
齋計68X無可能no. 1

講天北有幾大對外需求
不如睇967X同969
本身我都諗967X應該新客佔多
點知成班站友話969跌咗客仲收埋車
即係天北根本幫緊手養欖隧線

就算268X都係咁話
當日疫前開10-15分頂閘去到今日疫下油旺佐需求跌咗開6-10分都照頂閘
同時間265M都係越來越多客越來越多班次,根本天北都有份幫手撐

Ricky403 發表於 2022-8-13 22:09

LRT1027 發表於 2022-8-13 21:57
68X 268X 短途客 多極有限 ? 你知唔知自己講乜 ? 有冇搭過 ?
見到呢個回覆我真係笑到穿哂肚

268X轉車客多,疫情都殺唔瓜佢,搵佢做主力好啲
68X九巴都唔太想做,半放棄咁推班客上69X/265B
確實可以係抽車對象喎,反正69X只要生生性性就清得到客,橫掂又話膘用量no. 1,咁呢幾毫分別都唔係咁大啫~

LRT1027 發表於 2022-8-13 22:12

Ricky403 發表於 2022-8-13 22:09
268X轉車客多,疫情都殺唔瓜佢,搵佢做主力好啲
68X九巴都唔太想做,半放棄咁推班客上69X/265B
確實可以 ...

68X 點樣唔太想做 ? 班次已經唔係疏
客量又好

PF2802 發表於 2022-8-13 22:16

天北好威獨撐半邊天,似係九巴唔識做生意有錢唔賺

68X點被人抽車都好,都未輪到265M受益啦:lol

LRT1027 發表於 2022-8-13 22:32

虧你看得天北那麼高
要不是 969 嘉湖北的乘客轉投 967X
967X 點會開到平日12-20 假日 20 ?

更何況 969 你所講既跌左客,
但有967X 回程既時段
都仲係維持緊9-15
同埋每車客量仍然係多過 967X
967X 拍馬屁都追唔上 969

頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: 265M又双叒叕收車