JV1376 發表於 2022-8-12 00:46

tina 發表於 2022-8-11 23:53
李月民愛好係搶線

凡是由天北開辦的新路線,都必須要搶

依家睇返目前既276A/B組合已經幾理想,當年276B真係天北直出既話,相信非繁客量會相當慘淡
依家276B都係靠天晴客同濕地客撐住,回程就執埋276A死雞

當年276A一線走天涯世界級走線我坐過好多次,明明望到頌富仲要兜超級大圈,真係好難頂,難頂過265B:Q

PF2802 發表於 2022-8-12 00:51

JV1376 發表於 2022-8-12 00:46
依家睇返目前既276A/B組合已經幾理想,當年276B真係天北直出既話,相信非繁客量會相當慘淡
依家276B都係 ...
印象中當年276A係經嘉湖北,276B情理上都要經返

同埋有一批怕咗排長龍嘅固定客源喺彩園總站上車,都好多人喺天澤落車

tina 發表於 2022-8-12 01:00

PF2802 發表於 2022-8-12 00:51
印象中當年276A係經嘉湖北,276B情理上都要經返

同埋有一批怕咗排長龍嘅固定客源喺彩園總站上車,都好多 ...

當年嘅補償係NR902兜嘉北
大家打返個和

只不過依家嘉湖都搞唔掂兩條,一條cut咗非繁,一條疏到嘔

PF2802 發表於 2022-8-12 01:05

大家打返個和

三湖一入伙NR902已經兜嗰邊,與276AB無關
何況補償到去上水,都補償唔到啲轉乘

一日唔通關一日都冇機會翻生

tina 發表於 2022-8-12 01:27

PF2802 發表於 2022-8-12 01:05
三湖一入伙NR902已經兜嗰邊,與276AB無關
何況補償到去上水,都補償唔到啲轉乘

sor可能記錯啲時間

算啦佢有佢道理,依家當打和啦

石頭 發表於 2022-8-12 02:03

大家打返個和

梗係啦,276B當年收7個幾,架NR902已經收9.5,

少數怕長計,結果越做越頹~

同當年置樂花園73R一樣死法,太貴~

唔同既係置樂花園總站最終都俾返城巴做全日線,

嘉湖呢堆無一個總站用得著~;P

PF2802 發表於 2022-8-12 02:15

石頭 發表於 2022-8-12 02:03
梗係啦,276B當年收7個幾,架NR902已經收9.5,

少數怕長計,結果越做越頹~

No la.武肺之前NR902 平日上下繁&六日全日都收視唔錯

樂湖穩定地有啲想有得坐嘅客
而三湖兩站起碼上落半車以上
亦間接令276B經常冇客上落

286X 發表於 2022-8-12 09:28

Ricky403 發表於 2022-8-12 09:49

今個周末,唔知會唔會收車;P

想做到270B Post咁樣就唔太可能
人地日日數客,加埋條線又真係出到客
呢度就淨係數班次,咁效果咪最多同你非官方咁加兩三班:lol

之前68A,隔離版loop黎loop去都係非官方地提早上繁部分班次
一少人講,就好快打回原形,再官方減班

laikingho 發表於 2022-8-12 09:51

Ricky403 發表於 2022-8-12 09:49
今個周末,唔知會唔會收車

想做到270B Post咁樣就唔太可能

68A車唔多,但非繁如何能夠保持大部分時間15/20分鐘班次?
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: 265M又双叒叕收車