hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 路線930、930X 服務改動
開啟左側

[路線消息] 路線930、930X 服務改動

AV513--HU208 發表於 2017-4-8 00:53 | 顯示全部樓層

JU2541 發表於 2017-4-7 23:40
其實城巴諗乜
930 系放工就密密開

其實九點至十點呢段期間有幾多人要返工?
開少一班 930,拉疏 3 分鐘,會唔會導致到有人由上到車變上唔到?
樂仔〞 發表於 2017-4-8 02:00 | 顯示全部樓層
AV513--HU208 發表於 2017-4-8 00:53
其實九點至十點呢段期間有幾多人要返工?
開少一班 930,拉疏 3 分鐘,會唔會導致到有人由上到車變上唔到 ...

佢唔理上唔上到車,總之得罪佢條 930 就唔得
dominic023 發表於 2017-4-8 09:22 | 顯示全部樓層
要靠減930去加930x,即係倒走葵涌客去搵荃灣客。難怪樓主咁嬲嘅。。但講真,荃灣客有咁多?定係為左遲啲延長到銅鑼灣全日準備?

利伸:有930x會坐930x嘅客仔
少做少錯,但唔做就大獲.
JU2541 發表於 2017-4-8 09:31 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2017-4-8 02:00
佢唔理上唔上到車,總之得罪佢條 930 就唔得

乜果段時間 930X 真係滿到要開多班咩?
果段時間, 我只知 930 一定多客過 930X

公道講句, 你話係咪真係要減...

又公道講句, 之前瘋狂脫班, 930 已經冇左好多生客...
特別葵興芳
人一九,腦便殘
JU2541 發表於 2017-4-8 09:39 | 顯示全部樓層
ML3941 發表於 2017-4-8 00:51
我邊隻字講過 930 慢呀.................

930 快過 MTR..
趕返工就唔會揀 MTR...

除非...有人冇心機做...
得閒又開疏D...減下班收下車...
趕客走....再減下班又開疏D...

好似 33A 咁就係例子

930/930X 夜晚實際係再密D

* 我冇一隻字講過講你話 930 慢
人一九,腦便殘
GR1473 發表於 2017-4-8 10:16 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
kay 發表於 2017-4-8 10:26 | 顯示全部樓層

大家唔覺得

新創建成日都想保住D少人搭既線
就算唔達標都幫佢加班

有人搭個D就比佢搞到不似人形?

難聽D講句

930/930X

比起

4/4X
5/5X
18/18X

處理手法更差

4/5/18唔想做咪直接減班,再建議取消

930係連基本班次都隨時做唔到
鐘意就唔開
世界很簡單 人類很複雜
kokchun 發表於 2017-4-8 11:11 | 顯示全部樓層
即是咁
橫睇點睇 930X 啲客都唔係由 930 度轉過黎既
咁你 930X 要加班吸新客就無咩理由係抽條基本盤無變既 930 水既
Timothy 2B
AV513--HU208 發表於 2017-4-8 12:08 | 顯示全部樓層
JU2541 發表於 2017-4-8 09:31
乜果段時間 930X 真係滿到要開多班咩?
果段時間, 我只知 930 一定多客過 930X

你確定果段時間 930 一定多客過 930X?
我坐過 10 點尾班,都有七八成坐滿
既然有一定數量嘅客坐,做番個正常嘅 20 分一班,
而又唔會過份影響到 930 原本嘅乘客,都好合理啦
kay 發表於 2017-4-8 12:31 | 顯示全部樓層

AV513--HU208 發表於 2017-4-8 12:08
你確定果段時間 930 一定多客過 930X?
我坐過 10 點尾班,都有七八成坐滿
既然有一定數量嘅客坐,做番個 ...

紅日開15/20分鐘1班
開到下午1點,比平時仲要開得耐

930一架車都無減過喎

點解平日由30分變20分就要郁930班次?
世界很簡單 人類很複雜