ky927 發表於 2019-1-28 21:16

其實67A/54區個case都好似安達臣,最主要個條就係主線拆免招標,其他就開標做。

hadboy5 發表於 2019-1-28 21:17

36X點行彌敦道?西廊旺角落橋經彌敦道定整條線來回都經?希望可以改用大埔道上落

10598C 發表於 2019-1-28 21:17

Ricky403 發表於 2019-1-28 18:31
我之前講過如果934唔開全日,搞條西約至灣仔通宵線講唔通
似乎西約至灣仔通宵線係流料至真 (該文同時無提及 ...

N934係有嘅,不過服務時間係深宵線咁解,同N930、N307一模一樣
而N934仲要兜綠楊同荃景圍先去西約

10598C 發表於 2019-1-28 21:21

ricky 發表於 2019-1-28 18:55
屯門 54 區往觀塘碼頭經唔經黃大仙、鑽石山、彩虹?

屯門54區至觀塘除非唔行龍翔道,否則都好難唔經黃大仙...

遺憾嘅係繼續用運吉式“減低觀塘道車流”,走入九龍灣商貿區跟住行觀塘海傍去觀塘碼頭,唔入觀塘市中心...

除左67A之外,其餘幾條54區新線都係藍地交匯處直落屯公,對兆康都有一定吸引力

JU2541 發表於 2019-1-28 21:23

S3BL100 發表於 2019-1-28 21:12
條荃灣東區招標線,如果荃灣一段真係跟 930X 咁行,真係好反高潮

我之前 F1 版建議過用 18X 換呢條線全日 ...
有乜野反高潮?

如果唔係有間 a 公司成日發住夢做荃葵青區
迫人地 (b 公司) 一齊陪佢發夢

呢個走線根本就唔係新野
係呢度班新版友唔知做乜發左個好大好大既夢
冇人阻住既話...
呢條線響佢地著緊開浪褲既時候已經出現左

檯底檯面野...從來都係架啦

點解招標? 大帥哥點教你架?

邊個係 a? 周圍收車果間囉

S3BL100 發表於 2019-1-28 21:24

10598C 發表於 2019-1-28 21:16
睇隔離荃灣區
荃灣東區線係跟油荃走線
so sad

仲要唔係行糖水道上落,食唔正北角,全日夠客既可能性更加低

唔知會唔會係運吉想阻止巴士公司投全日,所以專登整埋晒D唔夠客全日既走線。
但有無效阻止巴士公司做全日,真係好難估

ricky 發表於 2019-1-28 21:24

ATENU364TC196 發表於 2019-1-28 19:46
唔會,條路線係直達觀塘商業區

咁注定唔使諗做到全日。:Q

ricky 發表於 2019-1-28 21:27

10598C 發表於 2019-1-28 21:21
屯門54區至觀塘除非唔行龍翔道,否則都好難唔經黃大仙...

遺憾嘅係繼續用運吉式“減低觀塘道車流”,走 ...

經就經黃大仙、鑽石山、彩虹的路段,但停唔停就一回事。

10598C 發表於 2019-1-28 21:41

S3BL100 發表於 2019-1-28 21:24
仲要唔係行糖水道上落,食唔正北角,全日夠客既可能性更加低

唔知會唔會係運吉想阻止巴士公司投全日,所 ...

如果當係繁時線玩,直落北角消防局就唔意外
唯一希望係到時候區議員要求改走線

honwai1983 發表於 2019-1-28 22:01

長洲居民 發表於 2019-1-28 18:22
948開唔到全日原因係咪930有關, 有日我見過葵涌廣場落有啲人行去搭專線小巴返青衣, 可能城巴唔想影響搭930 ...

930 轉43A 唸得過喎
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 2019-2020年度葵青區巴士路線計劃