ricky 發表於 2019-1-28 22:09

46S?唔係已經取消咩?

kingprowm 發表於 2019-1-28 22:17

1314 發表於 2019-1-28 16:16
241x只去到愛民,怕唔怕過唔到區議會?話晒青衣往返紅土一帶本身都有一定客源 ...

一係加價落返九龍城碼頭好過啦

dcyw 發表於 2019-1-28 22:22

ky927 發表於 2019-1-28 21:16
其實67A/54區個case都好似安達臣,最主要個條就係主線拆免招標,其他就開標做。 ...

同時維持54區與屯門公路轉車站的現有九巴路線轉乘安排。
(除非標書列明招標路線需與現有屯門公路轉車站路線提供相若轉乘安排)

dcyw 發表於 2019-1-28 22:23

ricky 發表於 2019-1-28 22:09
46S?唔係已經取消咩?

這46S是去年RPP內建議於繁忙時間服務的荃灣版46X。

s3n370 發表於 2019-1-28 23:13

GD1570 發表於 2019-1-28 16:10
吓...一向RPP都係路過都會放入的..
你第一年睇RPP嗎...

小弟印象中都係有站先會擺,純路過係唔會擺
因為對當區無影響

如果路過都擺,咁就奇怪啦,隔離荃灣區條30X, 43P, 230X, 269D, 962N, A31P等路過葵青區(城隧轉車站入佐葵青界),
但同樣無擺落去喎...

053h4 發表於 2019-1-28 23:17

主線全部拎晒去招標,去尖沙咀條線同本人預計一樣A21相約咁行即旺角落尖沙咀。基本上成個欣田去大部分主要地區都有直車。

leungky0528 發表於 2019-1-28 23:21

kingprowm 發表於 2019-1-28 22:17
一係加價落返九龍城碼頭好過啦

睇死九巴呢刻想順手減車換其他野做
否則241X呢招一早觀延出左

s3n370 發表於 2019-1-28 23:25

053h4 發表於 2019-1-28 23:17
主線全部拎晒去招標,去尖沙咀條線同本人預計一樣A21相約咁行即旺角落尖沙咀。基本上成個欣田去大部分主要 ...

欣田往尖沙咀線不入四小龍一帶,應該係跟261B入九龍站

238X 發表於 2019-1-28 23:25

s3n370 發表於 2019-1-28 23:13
小弟印象中都係有站先會擺,純路過係唔會擺
因為對當區無影響

我其實係覺得份嘢只講 67A,「順便」提哂成個 54 區啲線咁解...

kingprowm 發表於 2019-1-28 23:29

leungky0528 發表於 2019-1-28 23:21
睇死九巴呢刻想順手減車換其他野做
否則241X呢招一早觀延出左

改快縮愛民幾年前 RPP 好似都有提過,但過唔到

要得到區議會支持,就要公開你減左部車加去邊條線,就好似 E42 減車來加落 A41 A42 咁,睇吓人地 buy 唔 buy
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 2019-2020年度葵青區巴士路線計劃