ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-4 17:54

arfung 發表於 2021-6-4 17:46
繁忙時間由觀塘碼頭出返駿業里,隨時比藍田/油塘開出所需時間更長...

有得揀唔好走入去 ...

藍田一定最快,不過真係無位
觀碼真係唔好入,未塞夠咩

mrkelvinyu 發表於 2021-6-4 17:54

又有一個問題
而家變咗VIP區2300後無車出觀塘

nokia 發表於 2021-6-4 17:56

市中心客,又改返兜ViP區,條條線都係咁,唔悶?

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-4 17:59

mrkelvinyu 發表於 2021-6-4 17:54
又有一個問題
而家變咗VIP區2300後無車出觀塘

有轉車站同臨尾班車,咁minor就算比佢過啦
要計嘅話,屯門尾班車返市中心/vip咪又提早咗去12點咪仲一樣有影響

lsc04d11 發表於 2021-6-4 18:12

GD1570 發表於 2021-6-4 17:25
又唔一定要硬食轉車站嘅⋯⋯

唔介意嘅仲可以搭62X去到景峰先轉67系⋯⋯

好多人搭258P都係貪唔入轉車站 屯官落左都係轉番輕鐵或58M 但258p 30分先一班(我搭嘅時段) 走左都仲可以有62X 安定站(友愛邨)/豐景園站(豐景園)轉車人士都有一堆

下繁轉車站條隊堅恐怖(無論巴士定乘客)

jocosben 發表於 2021-6-4 19:02

之前聽錄音九巴係有心做好呢個重組,相信大部分非繁都係20而非25

kmb63x 發表於 2021-6-4 19:05

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-4 17:05
要包富泰的話,目標站頭自然係兆康北而唔係富泰。既然今次企硬唔侵富泰玩,日後想富泰加強東九龍服務,一 ...

唔知點解會唔浸富泰玩,E33P/A33X/261/960abc都會照顧晒兩邊
下季目標,自然係拉到去兆康北
好似608由西灣河拉去筲箕灣一樣咁

3asv@59x 發表於 2021-6-4 19:08

HG6729 發表於 2021-6-4 17:31
其實不如將62X縮到觀碼慳番D時間拉入富泰做總站仲好

直情到裕民坊就算啦

kmb63x 發表於 2021-6-4 19:11

arfung 發表於 2021-6-4 16:36
62X東行頭車九點幾,又無富泰。似258P/267X衹能作有限度重組?

返東九嘅人好多返八點
重組後最早富泰/兆康/景峰仍然係0650班258P,呢點係缺陷
第二係如其他人講紅橋兆康一段回程重疊咗258p/267x/62x需要搞下

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-4 19:16

andy92 發表於 2021-6-4 17:23
全日用多一部車可以做埋富泰欣田

順手斬埋 267X 回程

如果非繁計20分鐘一班的話
加一車來回兆康南彩暉路口到兆康北總站的話,其實相當抆水
而繁忙時間,長途車都冇得預回車做多單
只會令車長遲多10-15分鐘收工(又要補水?)
講到尾都係資源問題

頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 2021-22 RPP 九巴62X、259D修訂方案