GD1570 發表於 2021-8-29 20:09

有咗ETA都好嘅,
起碼叫做有得預。

kitarolo 發表於 2021-8-29 20:11

3asv@59x 發表於 2021-8-29 20:07
其實拆開E36A E37A,一條跟E32A,一條跟E31,雖然可能最多都只係收$12,但個效果一定好過而家咁 ...
E36A E37A 一小時一班? 定係
僅繁時服務,周六日假期停開嗰款?

有咁嘅資源,唔該先加密有A無E地區之A線

AE367 發表於 2021-8-29 20:35

其實E36A在元天應根N30行法(但改經嘉湖海逸酒店,不經美湖居),總站搬去朗屏站,來回程在形點自轉一圈,並重新途經纜車站,繁忙時間加密至20分鐘一班,先可改善客量,否則只會繼續運吉。

tina 發表於 2021-8-29 20:41

其實E36A在元天應根N30行法(但改經嘉湖海逸酒店,不經美湖居),總站搬去朗屏站,來回程在形點自轉一圈, ...

一程要唔要兩個鐘;P

kitarolo 發表於 2021-8-29 20:49

其實E36A在元天應根N30行法(但改經嘉湖海逸酒店,不經美湖居),總站搬去朗屏站,來回程在形點自轉一圈, ...
咁註定E36喺東涌自費再轉城/嶼巴
都唔會特登夾到班次都要兜到天黑......

AE367 發表於 2021-8-29 20:53

GD1570 發表於 2021-8-29 20:09
有咗ETA都好嘅,
起碼叫做有得預。

但唔知有冇人咁預呢;P
尤其是在西鐵面前,E36A班次已經輸哂。

rickywk 發表於 2021-8-29 20:55

佢應該寫東頭工業區應該會執多幾個客,不過真係加落車分段好過啦,起碼東頭工業區應該有人肯比分段價坐入天水圍、屯門

AE367 發表於 2021-8-29 20:56

kitarolo 發表於 2021-8-29 20:49
咁註定E36喺東涌自費再轉城/嶼巴
都唔會特登夾到班次都要兜到天黑......
但起碼補返以前E34P/X嘅位先:L
當然長遠真係要分拆,一架做元朗+屏山,一架做天水圍+藍地洪水橋

士刁拔尼.奧 發表於 2021-8-29 20:58

用最少車嚟做條線,走線係算到盡的結果
另一方面,佢又想做到所謂區域快線效果,市區段只停大站,兩者最後攪出錯配的情況
佢咁樣,不如放入十八鄉路,0.1 4號車坑做總站好過

Anonymous 發表於 2021-8-29 21:24

AE367 發表於 2021-8-29 20:56
但起碼補返以前E34P/X嘅位先
當然長遠真係要分拆,一架做元朗+屏山,一架做天水圍+藍地洪水橋

行藍地洪水橋/屏山會慢好多:L
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: E36A短途宣傳法