珀島魚蛋 發表於 2021-8-30 12:37

kitarolo 發表於 2021-8-30 12:40

ccchhhuuunnn 發表於 2021-8-30 12:26
運吉指定M68唔開返三五七年都唔使諗縮短慳隧道費
不過而家咁大競爭,縮綫隨時畀對家有藉口踩入地頭過客畀 ...
屯馬線錦上路<>荃灣西一段出咗名
爆棚,有條線貴價付欖隧做繁時輔助
都合理,但情況如同本帖主題E36A咁,
真係有必要全日嗎?

換轉唔係新西
送去最近港鐵站就夠
等n班列車上唔到無人需負責

andrewyl 發表於 2021-8-30 12:46

AE367 發表於 2021-8-30 11:16
龍運係份宣傳度「標榜」架車去到天水圍好多地方,其實全部都係西鐵站行路就到 ...

其實我就想 E37 非繁同紅日停屯門,
加雙向分段係巴士站拍卡回贈好過。

HR1377 發表於 2021-8-30 13:14

AE367 發表於 2021-8-30 11:27
佢其實仲要為Park Yoho班人去荃灣西駁鐵架......

Park Yoho駁鐵可以搭小巴去錦上路站

E36A最好改經大馬路啦

AE367 發表於 2021-8-30 13:24

andrewyl 發表於 2021-8-30 12:46
其實我就想 E37 非繁同紅日停屯門,
加雙向分段係巴士站拍卡回贈好過。
...

同感。繁忙時間行返大欖避塞車,非繁行屯赤,停屯公三站最好。

User12345678910 發表於 2021-8-30 13:45

要停屯公三站,就應該好似A29加停觀塘道三站咁,(逐步)加密班次,但龍運多數唔會肯加E線,所以較難加站

AE367 發表於 2021-8-30 13:51

User12345678910 發表於 2021-8-30 13:45
要停屯公三站,就應該好似A29加停觀塘道三站咁,(逐步)加密班次,但龍運多數唔會肯加E線,所以較難加站 ...

咁即係由A37加站🤔

andrewyl 發表於 2021-8-30 14:17

AE367 發表於 2021-8-30 13:24
同感。繁忙時間行返大欖避塞車,非繁行屯赤,停屯公三站最好。

因為而家成日塞車,搞到 E36 繁時行車時間太長。
先可以過關有條 E36S 平息民憤。
運吉話 E37 受影響無咁大,要繁時行番大欖,
就要再睇點遊說運吉同長勝個關,

tina 發表於 2021-8-30 14:21

andrewyl 發表於 2021-8-30 14:17
因為而家成日塞車,搞到 E36 繁時行車時間太長。
先可以過關有條 E36S 平息民憤。
運吉話 E37 受影響無咁 ...

E36同37唔係一樣要塞元公同屯公咩:sleepy:

andrewyl 發表於 2021-8-30 14:22

AE367 發表於 2021-8-30 13:51
咁即係由A37加站🤔

A37 加站開頭又話會影響機場客,
所以唔應該停屯門。不過就由 A36 作試驗。
無雙向分段,停紅橋,又唔係停屯中,
其實我都唔知試嚟做乜,諗同做個條友都傻傻地。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: E36A短途宣傳法