AVCBWU469 發表於 2022-8-6 18:58

HB00610 發表於 2022-7-23 02:02
其實嚴格來講,葵盛係有屯門線嘅BBI,37轉61M係有轉乘,佢設立嘅目的就唔係方便你去葵盛咁解。

當年大推 ...

34咪荃景圍天橋可以搞囉

ccicoltd 發表於 2022-8-6 19:06

HB00610 發表於 2022-7-23 21:45
其實我都諗到你講嘅問題,睇落其實係覺得方便61M出市區多過方便葵盛🤣

(睇錯當我冇講過) ...

61M > 37 往九龍是 60 取消的補償。

Kenchow 發表於 2022-8-6 19:31

HB00610 發表於 2022-8-6 20:52

天空之神 發表於 2022-8-6 18:01
咁無左 251M 263M 又應該要比返轉乘去大欖隧道既

不過屯門從來都無咁解

我同意架,其實取消63M但拉68A兜到癲咁去青衣,本身就係一個唔合理嘅補償

仲有一點,其他車屯轉轉68A,再轉248/9M係冇第二程轉乘

arfung 發表於 2022-8-6 21:09

HB00610 發表於 2022-8-6 20:52
我同意架,其實取消63M但拉68A兜到癲咁去青衣,本身就係一個唔合理嘅補償

仲有一點,其他車屯轉轉68A, ...

記得以前有資深版友提出過,話有建議應該給予其他屯門線轉乘68A後再轉乘248/249M免收費,但公司回覆只係記錄在案,沒有跡象想加。

Ricky403 發表於 2022-8-6 22:31

arfung 發表於 2022-8-6 21:09
記得以前有資深版友提出過,話有建議應該給予其他屯門線轉乘68A後再轉乘248/249M免收費,但公司回覆只係 ...

班客唔會因為要畀多$4駁腳錢就唔搭
加埋無對家爭生意,所以無心機搞
試下青富苑招條大西北線,九巴就會拿拿臨同你做返好佢;P

tina 發表於 2022-8-6 23:21

今日走咗轉葵盛,回程揀34荃灣轉268M再轉車淨係葵盛落荃灣西都冇咗25分鐘左右,所以係agree Kenchow版友嫌34兜路唔適宜玩BBI
之前另外亦有版友建議47X增設BBI,問題係駁唔返68M。叫做堵塞咗天水圍同大部份屯門嘅漏洞

其實而家都係元朗冇補償,咁其實繁忙時間開返幾班接駁元朗嘅路線都ok
非繁忙時間就辛苦少少,就要二次轉乘

HB00610 發表於 2022-8-6 23:31

tina 發表於 2022-8-6 23:21
今日走咗轉葵盛,回程揀34荃灣轉268M再轉車淨係葵盛落荃灣西都冇咗25分鐘左右,所以係agree Kenchow版友嫌3 ...

我都明,其實問題係道路網真係麻麻地搞到轉車好麻煩,其實要搞嘅反而係改返快葵盛落荃灣嘅線,再用佢搞轉乘 (但呢點真係唔一定得,一步步做啦,因為青衣去屯門靠架68A就擺明唔係路)

As Kenchow版友講,用279B加擴大服務用葵福路上荃灣路都可以諗,不過由有快線先諗啦

HB00610 發表於 2022-8-6 23:38

Ricky403 發表於 2022-8-6 22:31
班客唔會因為要畀多$4駁腳錢就唔搭
加埋無對家爭生意,所以無心機搞
試下青富苑招條大西北線,九巴就會拿 ...

其實佢去到碼頭/宏福/青衣邨呢D,有時都係有搭佢把鬼嘅感覺,行都係15分鐘內,唔係慢搭加等好多

之前疫情收車晚飯時間18分鐘一班,開12.8米都青機直接總站頂閘留後,佢做到咁就真係把鬼

tina 發表於 2022-8-6 23:39

HB00610 發表於 2022-8-6 23:31
我都明,其實問題係道路網真係麻麻地搞到轉車好麻煩,其實要搞嘅反而係改返快葵盛落荃灣嘅線,再用佢搞轉 ...

而家九巴都冇咩意欲加強葵盛區嘅服務
開37X都要靠237A同37抽

係34唔係密嘅情況下,特登開條34X出嚟
34應該抽唔到咁多車出嚟
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22
查看完整版本: 集思廣益點解68M拉走咗葵盛會冇補償