大西北人 發表於 2022-7-23 00:45

tina 發表於 2022-7-23 00:48

咁如果69m維持原線
淨係郁269m 因為269m個客量的確有啲尷尬😅
再加個BBI俾葵盛

呢招其實係work
但你要記住祖堯班人係好惡:'(
嘈269M落荔景北嘈咗N年都落唔到
所以你拗得贏祖堯=拗到269M落葵盛

當然都要睇埋李月民想唔想:dizzy:

HB00610 發表於 2022-7-23 00:49

大西北人 發表於 2022-7-23 00:05
如果69m繁時拉上葵盛真係會脫班的話咁每日上下繁繼續維持天中到葵芳都未嘗不可
而且3m都有一部分人轉車返 ...

其實上面講過,將37,37M同47X加一個屯門天水圍線嘅轉乘甚至拉長37M出光輝圍兜一個圈,其實已經足以解決葵盛問題,拉車上去真係幫到件事?

東北葵問題係路窄燈多,有冇睇過40P兜嗰上嗰邊D片,我睇到食燈食到完全係恐怖,仲要本身天水圍燈位都夠恐怖,仲要再食東北葵燈...

太長途加兜路又食太多燈嘅線,就算行車時間唔係真係長,都唔會有人真係Buy全程,你諗下呢類線有邊條係真係叫好叫座?

你自己諗諗天北人會想265M出大欖轉269D,定係269D碌到尾?

葵盛想加一架快嘅大西北車,其實我反而係諗Proposed嘅元葵線可唔可掉轉葵興甚至葵涌邨,再用永基路上荃灣路,顧到山上而且顧埋繁時工廈嘅人

Kenchow 發表於 2022-7-23 00:56

HB00610 發表於 2022-7-23 00:58

咁如果69m維持原線
淨係郁269m 因為269m個客量的確有啲尷尬😅
再加個BBI俾葵盛

其實站友Tina講,搞掂補償問題,搞269M問題唔係真係大得咁緊要

不過東北葵呢,其實真係唔見得邊度有位擺,而且要住宅區去住宅區嘅長途線,食太多路窄燈多嘅位,真係非常之唔理想

如果非要郁269M不可嘅,真係可以諗葵盛圍/永基呢D根本冇大欖車甚至冇車嘅位(甚至唔搬佢,拆條分支改佢行葵福永基路上公路)。

呢度樓主俾人鬧得最勁的原因係為私慾不停Loop文(完全無視站規),不停叫囂搞人地本身已經多客嘅線仲要零補償

HB00610 發表於 2022-7-23 01:01

Kenchow 發表於 2022-7-23 00:56
其實我已經唔使再討論拉上去但係睇咗咁耐我覺得就算唔作出路線改動
但係最低限度都要成個葵涌有BBI
咁樣你 ...

其實講過N次,從來都唔會反對合理轉乘方案,如果閣下一開始係只提出合理轉乘,反對聲音係最少減少一大半。

大西北人 發表於 2022-7-23 01:01

大西北人 發表於 2022-7-23 01:05

Kenchow 發表於 2022-7-23 01:08

tina 發表於 2022-7-23 01:15

大西北人 發表於 2022-7-23 01:01
袓堯班人的確好煩明明葵芳前得2丁友
都要霸主架車
東北葵 葵盛 葵涌邨邊條村需求唔大過佢?

李月民係嘉湖尚有一定地位

其實山頭主義就係咁解
祖堯死霸車咪焗著擺
你又吹佢唔脹
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: 集思廣益點解68M拉走咗葵盛會冇補償