teddybus 發表於 2022-7-9 18:53

Kenchow 發表於 2022-7-8 20:28
我有提過

咁快啲同區議員反映,祝你得償所願

Kenchow 發表於 2022-7-9 18:58

流星☆雨 發表於 2022-7-9 19:04

算啦樓主 就算九巴肯施捨轉乘優惠都係冇用
加價嗰陣一樣可以加唔足優惠額

咁同本身冇轉乘優惠其實都未必爭好遠
但好老實講 要爭取一部直車就太困難啦

VP529Z 發表於 2022-7-9 19:46

其實我覺得拉265M上葵盛都ok吖,麗瑤可以由269M加經取代

tony223 發表於 2022-7-9 22:23

其實我覺得拉265M上葵盛都ok吖,麗瑤可以由269M加經取代

葵盛應該無位容納265M,
同埋拉上去行車時間長左,
只會265M現時既脫班情況更加嚴重

葵盛個問題最多只係可以睇下條37M可否好似216M既做法,
過左葵盛中總站後,好似47X落一落葵芳兜個圈再上返去,
咁既話唔只天水圍,屯門都可以有車轉上葵盛
至於元朗同洪水橋就唯有睇九巴幾時良心發現開番條葵涌線

HB00610 發表於 2022-7-9 22:36

Kenchow 發表於 2022-7-8 15:25
唔係因為有希望先堅持
係堅持先有希望

但堅持嘅方法,係唔應該係不停挑起同類話題去滋擾站友呢

HB00610 發表於 2022-7-9 22:38

Kenchow 發表於 2022-7-8 13:17
有呢架車可以做埋葵盛返荃灣or荃灣返葵盛嘅流水客
你知唔知愉景新城 眾安街 大窩口站係冇車返葵盛
你可以 ...

你開咗同類問題講咗幾多次,咁唔係洗板係咩?F1篇文推咗幾多次,你有冇睇過站規

唔鍾意就Quit, 你係Brian Cha俾咗錢賣廣告?

本來都唔想回你,但我呢個講明,我已經㩒咗報告掣,好自為之

tina 發表於 2022-7-9 22:55

如果麗瑤咁易攪,就唔會嘈足咁耐都落唔到荔景北
同埋265M上葵盛要加1架車,有呢架車我不如比佢加班或者比69C
而且265M去咗葵盛就去唔到新都會,呢班客你又點搞?

cky 發表於 2022-7-9 23:02

一個只係 24 年前只實行了 19 日的改動
響今時今日仲響度嘈話點解冇補償

到有人俾建議
又嫌細車又話頂閘又話無定向班次
然後一心要拉條線上山
係養到客當年就唔會殺 337 啦

HB00610 發表於 2022-7-9 23:04

tina 發表於 2022-7-9 22:55
如果麗瑤咁易攪,就唔會嘈足咁耐都落唔到荔景北
同埋265M上葵盛要加1架車,有呢架車我不如比佢加班或者比 ...

到時又有人會話興芳路右轉葵福路上葵盛。

不過最大問題係真係呢樣,葵福路真係唔會擾亂班次?同埋如你所講,麗瑤問題唔係話搵架269M上去就得架,到時係變成269M兜慢,係荔景站同祖堯打後有機會嘈
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 集思廣益點解68M拉走咗葵盛會冇補償