HR1377 發表於 2022-8-17 22:59

BlackBird 發表於 2022-8-17 22:42
擺北碼好過啦, 與其原地自轉, 不如直行執死雞好過
除非你同我講要比位102全日分拆 ...

屎水肯讓坑俾961搬去北碼先算

現在最好方案搬去跑馬地下

樂仔〞 發表於 2022-8-17 23:03

3asv322 發表於 2022-8-17 22:32
大家忘記了一條運輸署定立了不可更改的鐵律?
西隧線唔過得天后
東隧線唔過得港澳碼頭

規矩係用嚟破嘅
呢個只係不成文規定

樂仔〞 發表於 2022-8-17 23:04

HR1377 發表於 2022-8-17 22:59
屎水肯讓坑俾961搬去北碼先算

現在最好方案搬去跑馬地下

跑馬地下去怡和街貪兜咩
而且運輸署肯唔肯比 961 放跑馬地都係另一個問題

TuNg''=) 發表於 2022-8-17 23:05

Kj2052 發表於 2022-8-17 18:35
其實狗巴有冇諗過開條全日線由屯門去港島東經銅鑼灣

到時唔使諗960/1點塞入,又可以借機擴大自己網絡 ...
順便收埋元朗價, 又做埋老銅特快..

BTW.. 癲D可以要加寧街, 百德新街唐寧大廈外 或者 DONKI門口,
然後要運吉正苦踢違迫走

JX9097 發表於 2022-8-17 23:06

HP5389 發表於 2022-8-17 22:51
環掂咁想有銅鑼灣直去西隧 放棄中環做逆走仲好啦 又可以解決總站問題 又可以做埋銅鑼灣 ...

同主旋律調頭行法隨時得不償失

edhong 發表於 2022-8-17 23:12

hihiman 發表於 2022-8-17 23:17

仲有一步更瘋狂的行為, 擺明係同屎水死過的

1. 將613拉去杏花村 = 613A 全日化
2. 961 拉去筲箕灣, 用613 條坑兩繁分拆:
    a: 中上環金鐘後直去筲箕灣巴總
    b: 金鐘,灣仔,老銅之後直去筲箕灣

pyromancy 發表於 2022-8-17 23:18

TuNg''=) 發表於 2022-8-17 23:05
順便收埋元朗價, 又做埋老銅特快..

BTW.. 癲D可以要加寧街, 百德新街唐寧大廈外 或者 DONKI門口,

果幾個位除左違泊外仲要比貨車上落貨,無左既話天下大亂

天空之神 發表於 2022-8-17 23:49

toby_tl10 發表於 2022-8-17 15:54
我係屎水就快手搞96 99重組,930去摩頓,會展站條坑讓俾961,阻止961再向東延伸

覆#9,受影響嘅仲有934 ...

係就 96 取消,950 去摩頓全日

封死狗巴 961 唔比入銅鑼灣東角一帶

狗屎都無間好野架啦

HR1377 發表於 2022-8-17 23:55

天空之神 發表於 2022-8-17 23:49
係就 96 取消,950 去摩頓全日

封死狗巴 961 唔比入銅鑼灣東角一帶

如果近期招標線可以喺開辦前修改路線,相信屎水一早做左
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: 961 無家可歸