3asv322 發表於 2022-8-18 03:10

BlackBird 發表於 2022-8-17 22:53
我唔會理
我係961用家, 我只在乎961有個合適既總站從而全日經銅鑼灣而又唔會嚴重影響班次
呢D過時守則無 ...

閣下公然反對政府政策
小心國安約談…

limited 發表於 2022-8-18 03:49

koneotis 發表於 2022-8-17 20:56
前面有班人一定無去過威非路道同棉花路,呢兩個地方違泊問題根本無可能塞到961堆車入去。棉花路仲有一大堆 ...

現實少少咪食個跑馬地下,難得屎水主動讓出來,又叫做有半條117。而灣仔北要塞961的話,最好而家40/40M/1M三條坑全部比曬厹擺960/961/978,而家下繁厹堆車全部頂住係中間...1M可以唔駛讓, 40+40M泊2X條孖坑, 2X泊930單坑, 930泊40M單坑, 咪執到40條單坑畀961

studid 發表於 2022-8-18 05:49

廷長去936棉花路/108寶馬山總站

studid 發表於 2022-8-18 05:51

城巴 如果肯 ,就會九巴搶930X客,九巴934乘客可在西隧口轉乘936,961,968 特快往來荃灣西約…..

studid 發表於 2022-8-18 05:52

LN9267 發表於 2022-8-17 14:13
對九巴來計,城市花園這些應該由東區來往大西北那些車去做,怎會願意961去到這麽遠。
...

好似108咁上埋寶馬山,為大坑、勵德邨寶馬山路 引入西隧線

HR1377 發表於 2022-8-18 07:07

peterkwan 發表於 2022-8-17 21:36
擺百福道又如何?
擺百福道有機會加價,以及屎水有機會反對

HR1377 發表於 2022-8-18 07:08

studid 發表於 2022-8-18 05:49
廷長去936棉花路/108寶馬山總站
棉花路和寶馬山總站未必可以用12.8米巴士

koneotis 發表於 2022-8-18 08:13

3asv322 發表於 2022-8-18 01:13
A11,A12係機場線,不是西隧線,不在此限

小朋友,乖,到時933半全日就唔好喊;P

PK9394 發表於 2022-8-18 08:35

拉遠d,去海澤街。

studid 發表於 2022-8-18 09:12

甚至可以使用取消的8X /82M 做港島區的總站
頁: 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26
查看完整版本: 961 無家可歸